• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Vyriausybėje buvo svarstomos premjero sudarytos komisijos tarnybiniams nusižengimams tirti parengtos išvados. Komisija kartą jau baustą V. Volkovą pasiūlė atleisti iš darbo.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės nariai konstatavo, kad V. Volkovas nepaisė policijos pareigūnų prašymų ir atsisakė tikrintis blaivumą. Be to, nevykdė savo pareigų, tarnybinio tyrimo metu pateikė neteisingus paaiškinimus ir kt. Įvertinta ir tai, kad už pasirodymą esant neblaiviam jis jau buvo nubaustas.

REKLAMA

Sprendimą Vyriausybė priėmė trečiadienį. V. Volkovas  atleistas iš darbo.

Įtarė esant neblaivų

Nemalonumai V. Volkovui prasidėjo prieš porą mėnesių, kai klientams kilo įtarimų, jog Vyriausybės atstovas savo darbo vietoje gali būti neblaivus. Buvo iškviesti policijos pareigūnai, kurie Vyriausybės atstovą surado tualete. Įkalbinėjamas blaivumą pasitikrinti alkoholio matuokliu valdininkas nepasidavė – kategoriškai atsisakė. Policijos pareigūnams beliko surašyti tarnybinį pranešimą ir informuoti Valstybinę darbo inspekciją.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinės darbo inspekcijos Šiaulių skyriaus pareigūnai darbo vietoje V. Volkovo neberado. Jiems paaiškinta, kad Vyriausybės atstovas darbe nebepasirodys.

V. Volkovas buvo paguldytas į ligoninę. Tačiau tai atlikti tarnybinį patikrinimą nesutrukdė.

Prisišventė per miesto gimtadienį

Pirmą kartą V. Volkovas panašiomis aplinkybėmis nubaustas 2009-aisiais. Tada, švenčiant miesto gimtadienį, „Šiaulių naujienos“ jį užklupo vakarojantį Vyriausybės atstovo tarnybos patalpose, Dvaro gatvėje. Iš antrajame aukšte esančių patalpų išbėgo moteris, o pats Vyriausybės atstovas užsirakino. Kol atvyko karo ir miesto policijos patruliai, V. Volkovas jau buvo išsmukęs iš tarnybinių patalpų ir lūkuriavo trečiajame aukšte esančiame neapšviestame koridoriuje. Tąkart pareigūnams pakluso, o alkoholio matuoklis parodė 1,06 promilės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už valstybės tarnautojo reputacijos ir valstybės įstaigos autoriteto menkinimą visuomenės akyse V. Volkovui skirta tarnybinė nuobauda.

Sprendimą V. Volkovas apskundė, tačiau Vilniaus apygardos administracinis teismas konstatavo, kad nuobauda buvo pagrįsta.

Anksčiau Vyriausioji tarnybinės etikos komisija buvo konstatavusi, kad V. Volkovas supainiojo viešuosius ir privačius interesus, tačiau ir šį sprendimą valdininkas apskundė teismui.

Geras darbas miestui

V. Volkovo karjera valdžioje prasidėjo dar sovietmečiu. Aukščiausias - Lietuvos komunistų partijos sekretoriaus - postas pasiektas prieš pat Sąjūdį. Paskelbus nepriklausomybę V. Volkovas vadovavo kavinei, ėmėsi savo verslo, o buvusiai LKP persikrikštijus į LDDP tapo Vyriausybės atstovu. Vėliau - miesto meru.

REKLAMA

V. Volkovui vadovaujant iš privataus asmens buvo atpirktas viešasis miesto tualetas ir suremontuotas. Atidarymo proga moterų tualete buvo keliamos vienkartinės taurės putojančio vyno ir užsikandama šokoladiniais saldainiais.

„Bent vieną gerą darbą padariau“, - apie viešąjį tualetą prieš kelerius metus žurnalistams kalbėjo V. Volkovas.

Mykolas DEIKUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų