• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo opozicijos lyderio vairą iš socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus perėmė Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai pranešta antradienį Seimo plenariniame posėdyje. Pareiškimą dėl naujo opozicijos lyderio savo parašais parėmė 35 opozicijos atstovai.

REKLAMA

V. Gapšys vadovaus opozicijai nuo šių metų kovo 15 d. iki rugsėjo 10 d. prasidėsiančios Seimo rudens sesijos.

Anot opozicijos lyderio, Darbo partijos frakcijos seniūno V. Gapšio, opozicija savo darbe vadovausis anksčiau priimta alternatyvia Vyriausybės programa, kurią parengė opozicinės frakcijos, ir sieks, kad projektai pagal ją būtų teikiami sparčiau.

„Neseniai pasibaigusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose opozicinės partijos gavo žymiai daugiau rinkėjų pasitikėjimo negu valdančiosios partijos, todėl manome, kad būtų teisinga prieš rinkėjus įgyvendinti alternatyvią Vyriausybės programą ir valdantieji į tai turėtų atkreipti dėmesį, nes tai atspindi rinkėjų lūkesčius“, - sako V. Gapšys.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak V. Gapšio, daugiausia dėmesio pavasario Seimo sesijos metu opozicija skirs socialiniams ir ekonominiams klausimams.

„Didžiausios problemos, su kuriomis susiduria Lietuva, yra milžiniškas nedarbas, emigracija, neveiksminga ekonomikos gaivinimo programa. Ne mažiau svarbūs klausimai yra pensijų grąžinimas, socialinio draudimo ir mokesčių sistemos reformos. Opozicija ne tik planuoja teikti įstatymų pataisas, susijusias su šiomis sritimis, bet ir aktyviai kontroliuoti Vyriausybės veiklą, kuri netenkina net 85 proc. šalies gyventojų. Taip pat mes sieksime aktyvesnio dialogo su šalies prezidente. Nors šiuo metu Dalia Grybauskaitė nenori keisti Premjero, bet iš jos pareiškimų galima daryti išvadą, kad Vyriausybės ir kai kurių ministrų veikla jos netenkina, todėl savo darbe mes būtinai atsižvelgsime ir į šalies vadovės nuomonę“, - teigia Seimo opozicijos lyderis.

Opozicijos lyderis keičiasi rotacijos principu. „Darbiečiai“ vadovaus opozicijai jau antrą kartą šios Seimo kadencijos metu.

Praėjusią rudens Seimo sesiją opozicijai vadovavo Seimo socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų