• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjęs pavasaris ir įšilęs oras diktuoja savas taisykles – neprabėgs mėnesis ir mums jau norėsis puoštis mini sijonėliais bei palaidinėmis su gilia dekoltė. Tačiau ką daryti, jei žiemą neteko ilsėtis šiltuosiuose kraštuose ir mūsų kūnas primena baltą sniego patalą? Yra keli būdai, padėsiantys mums įgauti rudą kūno atspalvį: galite rinktis savaiminio kūno įdegio priemones arba apsilankymą soliariume.

REKLAMA
REKLAMA



Savaiminio kūno įdegio priemonės. Ką būtina žinoti?

Dar prieš kelerius metu savaiminio kūno įdegio priemonės buvo skirstomos į priemones sausai, jautriai ar riebiai odai, tačiau dabar šios priemonės yra patobulėjusios ir visos puikiai tinka bet kokiam odos tipui. Bene patogiausia priemonė – savaiminio kūno įdegio purškiklis. Parduotuvėje būtinai perskaitykite etiketes ir išsirinkite pageidaujamą spalvą. Turėtumėte žinoti, jog jei esate labai šviesios odos savininkė, juokingai atrodysite pasirinkusios tamsiausią purškiklį. Priemonės spalvą reikėtų derinti prie savo natūralios odos spalvos. Jei jau įsigijote priemonę ir namuose norite ją panaudoti, turėtumėte pasitikrinti dėl alerginės reakcijos: papurkškite šiek tiek purškiklio ant vidinės riešo dalies ir jei per valandą neatsiras alerginė reakcija, priemonę galite drąsiai naudoti, tik nepamirškite, jog turite būtinai nusiprausti po dušu. Tik nusiprausus, visą kūną tolygiai nupurkškite. Po nupurškimo iš karto nesirenkite, kad nesuteptumėte drabužių. Naudodamos savaimines kūno įdegio priemones bent kelias dienas galėsite mėgautis rusvą atspalvį įgavusiu kūnu.

REKLAMA



Soliariumas. Ką būtina žinoti?

Einate pirmą kartą į soliariumą? Pats metas susipažinti su keliomis taisyklėmis. Pirmą kartą Jūsų apsilankymas soliariume turėtų trukti ne ilgiau nei penkias minutes. Pirmiems kartams rinkitės stovimą soliariumą, jame Jūsų kūnas įdegs tolygiai, neliks dėmių. Pirmą kartą eidamos į gulimą soliariumą rizikuojate likti neįdegusia pažastų ar kaklo sritimi. Prieš kiekvieną apsilankymą turėtumėte kūną patepti drėkinamuoju kūno losjonu, o po pasikaitinimo dirbtinėje saulėje – patepkite visą kūną riebiu kremu, kad neišsausėtų oda. Kiekvienoje soliariumo kabinoje rasite ir specialius akinius, apsaugančius nuo nepageidaujamų spindulių. Jie seanso metu – privalomi. Jei akių sritis po akinukais nenudegs, namuose galėsite pasitepti kompaktine pudra ir taip suvienodinti veido spalvą.

REKLAMA
REKLAMA

Per antrąjį ir likusius apsilankymus soliariume, galite rinktis gulimą kabiną, taip pat, sumokėję šiek tiek daugiau, Jūs būsite apšlakstyta gaiviu vandenėliu, kuris ne tik Jus atgaivins, bet ir paspartins įdegį.

Kiekviena protinga ir išsilavinusi dama, turėtų aklai netikėti soliariumų darbuotojų pasakojimais, jog jis nekenkia, nedaro jokios žalos ir net yra naudingas Jūsų kūnui.  JAV dermatologijos akademijos profesorius Džeimsas Spenceris tyrimais įrodė, kad deginimasis soliariumuose kenkia odai, padidėja tikimybė susirgti odos ligomis.

Taip pat turėtumėte apie apsilankymą soliariumuose pasišnekėti su savo dermatologe ar šeimos gydytoja, kuri nustatys Jūsų odos tipą ir suteiks naudingos informacijos. Mielosios, jei ant Jūsų kūno gausu strazdanų, apgamų, o Jūsų šeimoje yra bent kas nors sirgęs odos ligomis ar net odos vėžiu, turėtumėte labai gerai apgalvoti ėjimą į soliariumą. Ar tikrai vardan įdegusio kūno Jūs norite paaukoti savo sveikatą

Autorė Gerda Zemenskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų