• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šeštadienį, vasario 26 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje australų kilmės popdievaitė Kylie Minogue surengė įspūdingą šou. Kaip ir prognozavo renginio organizatoriai salė talpinanti maždaug vienuolika tūkstančių žiūrovų buvo sausakimša.

REKLAMA
REKLAMA

Sukurti tokį neeilinį reginį Kylie Migogue padėjo ją atlydėjusi didžiulė 120 žmonių komanda, sudaryta iš garso, šviesos ir scenografijos specialistų, kelių dešimčių šokėjų, dainininkų ir oro akrobatų. Visa po gastroles gabename įranga sveria daugiau nei 45 tonas ir talpinama į 20 sunkvežimių.

REKLAMA

Atlikėja savo gerbėjams Lietuvoje ne tik pristatė naujausią savo albumą „Aphrodite“ , bet ir naujai atliko senus hitus. Naujausiomis K. Minogue dainomis besižavintys klausytojai turėjo galimybę gyvai iš girsti naujausią singlą „Better Than Today“, taip pat „All the Lovers“ ar „Get Outta My Way“.

Aukštai pakelta scena buvo papuošta baltomis kolonomis, beveik iki arenos vidurio nusitęsė platforma, suformavusi širdies pavidalo pakylą. Jos viduje sutilpo maždaug du šimtai didžiausių K. Minogue gerbėjų, kurie pirko bilietus specialiame fanų puslapyje.

REKLAMA
REKLAMA

Nors siekiant išvengti spūsčių žiūrovai į koncertą buvo raginami rinktis jau nuo 18:30 val. eilės prie ėjimų į areną vis tiek buvo didžiulės. Renginys prasidėjo maždaug nuo 20 val. kuomet publikos apšildyti prie pulto stojo didžėjus.

Praėjus maždaug pusvalandžiui šviesos prigeso, pasigirdo skaičiavimas nuo dešimties iki nulio ir nukritus užsklandoms pasirodė pirmieji šokėjai. Koncerto pradžioje dominavo graikų mitologijos motyvai. Pati K. Minogue įkūnijo meilės, grožio ir seksualumo deivę Afroditę, o šokėjai buvo aprengti tunikomis, aukso spalvos šalmais, sandalais. Vėliau pasirodė ir stilizuotomis karinėmis uniformomis aprengti vyrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo pat pradžios aukštai į palubę kilo oro akrobatai. Triukus poromis ir netgi trijulėmis jie atliko elegantiškai lengvai. Nuo keliamų šlapių mažai pridengtų kūnų bėgo vanduo.

Toliau sekė rytietiški motyvai ‒ šokėjus puošė šilko tunikos, lengvi šaliai, o kostiumą pakeitusi K. Minogue pakilo į scena ant auksinio sparnuoto žirgo Pegaso.

Atlikdama dainą „Turn Into Love“ K. Minogue sėdo į senovinio romėniško karinio vežimo kopiją, kurią visa širdies formos pakyla traukė keturi pusnuogiai šokėjai. Apsimovę kaukes su ilgai nuo smakrų styrančiais diržais, jie kartkartėmis sustodami savęs paplakti.

REKLAMA

Atlikėja trumpoms akimirkoms dingdavo nuo scenos tik tam, kad greitai pasikeistų eilinę suknelę ir nuolatos buvo apsupta šokėjų, tačiau rado laiko ir pabendrauti su publika. Kreipdamasi į publiką žodžiais „I love you“ ji apėjo sceną ratu, tartum kreipdamasi į kiekvieną atskirai.

Itin įspūdingas šou buvo parengtas dainai „Slow“. Jo metu ant aukštyn pakeltos ir kampu į žiūrovus paverstos platformos stovėjo pati dainininkė, o aplink ją sukamos ratu plunksnų vėduoklėmis mojavo šokėjos.

Ne mažiau  įspūdingai atrodė ir K. Minogue skrydis ant baltais sparnais papuošto vieno iš akrobatų nugaros. Perskridę visą sceną jie nusileido pačiame priekyje, kur dainininkė apkabino „puolusį angelą“.

REKLAMA

Nors ir labai trumpai, tačiau labai artimai su atlikėja pabendrauti pavyko trims jauniesiems jos gerbėjams. Paprašiusi daugiau šviesos į salę ji pasiteiravo žiūrovų, ar jie žino, koks tai jausmas stovėti tokioje scenoje. Iš bandyti tai pavyko trims vaikams iš gerbėjų zonos širdies formos pakylos viduryje.

Keletą vieno iš senųjų savo hitų „In Your Eyes“ posmų K. Minogue dainavo kartu su visa arena be muzikos.

Koncerto finalas buvo vertas viso šou ‒ į viršų pakilo įvairiomis spalvomis apšviečiami vandens fontanai. Per kulminaciją atgijo priekyje įrengta apvali platforma: trys jos segmentai atsiskyrė vienas nuo kito ir pakilę į skirtingą aukštį pradėjo suktis priešingomis kryptimis. Apatinėse fontano platformose judėjo pusnuogiai šokėjai, o pačiame viršuje perlais puošta suknele spindėdama K. Minogue dainavo „All the Lovers“. Lydima plojimų dainininkė atliko paskutines dainas ir padėkojusi žiūrovams už puikų vakarą atsisveikino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmiesiems pasimėgauti K. Minogue šou pasisekė gerbėjams Danijoje, kur vasario 19 d. įvyko pirmasis atlikėjos turo „Aphrodite“ pasirodymas. Lietuvoje įvykęs pop dievaitės koncertas – penktasis jos pasirodymas šiose gastrolėse. Tuoj po koncerto atlikėja privačiu lėktuvu išskrido į Vokietiją, kur numatomi du turo pasirodymai – vasario 28 d. Hamburge ir kovo 1 d. Berlyne.

Kylie Minogue koncerto Vilniaus „Siemens“ arenoje akimirkos:

Kylie Minogue Vilniuje:

Akimirkos iš pirmo „Aphrodite-Les Folies“ turo koncerto Danijoje:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų