• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniečiai pasisako už laisvę judėti

Prieš prasidedant balsavimui savivaldybių tarybų rinkimuose, baigėsi balsavimas tinklalapyje www.vilnius2015.lt. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos inicijuotame tinklalapyje vilniečiai buvo skatinami balsuoti už jiems aktualiausius projektus. Dabartinis Vilniaus meras ir pirmuoju numeriu einantis TS-LKD kandidatas Raimundas Alekna asmeniškai žadėjo, jog 15 internete išrinktų projektų bus įgyvendinti tuo atveju, jei partija laimės savivaldos rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Tinklalapyje vilniečių balsavimui buvo pateikti įvairių sričių (transportas, komunalinės paslaugos, sveikata, švietimas, kultūra, ekonomika ir kt.) projektai, parengti pagal 2010–2020 m. Vilniaus miesto strateginį planą. Už juos vilniečiai atidavė 35 tūkst. balsų. Išrinkti aktualiausi projektai – įdomus realių dabartinių miestą kankinančių problemų žemėlapis.

REKLAMA

Dauguma vilniečius dominančių objektų susiję su transportu. Stebint balsavimo rezultatus galima šyptelti, kad vilniečiams svarbiausia – judėti ir tam tinka patys įvairiausi būdai. Skaičiumi pirmauja, žinoma, automobilių vairuotojų problemos. Į „penkioliktuką“ pateko Vilniaus vakarinis aplinkkelis (III vieta), automobilių stovėjimo aikštelių plėtra kiemuose (IV vieta), Kernavės-Ozo gatvių mazgas Šeškinėje ir Šnipiškėse (VII vieta), Šiaurinė gatvė (Žirmūnai–Pilaitė) (XIV vieta), Kernavės tiltas tarp Naujamiesčio ir Šnipiškių (X vieta), daugiaaukščių stovėjimo aikštelių statyba senamiestyje (XI vieta).

REKLAMA
REKLAMA

Pasirodo, vilniečiams aktualus ir susiekimas tarpmiestiniais autobusais. Naujos stoties ir VT terminamas Fabijoniškėse – pačioje pirmojoje vietoje. Vilniečių dėmesio susilaukė ir kiek mažiau populiarūs keliavimo būdai. Stebina tai, kad antrojoje vietoje virš 2 tūkst. balsų surinkęs laivybos Neries upe projektas. Vilniečiams reikalingi ir troleibusai (troleibusų maršrutai Pašilaičiuose ir Fabijoniškėse, VI vieta), ir dviračiai (tarptautinė dviračių trasa, VIII vieta).

Taigi, 10 iš 15 populiariausių projektų turėtų padėti spręsti transporto problemas mieste. Išrinkti net 2 stadionų rekonstrukcijos projektai: vilniečiai pageidauja Žalgirio stadiono Žirmūnuose rekonstrukcijos (V vieta) ir pagaliau sutvarkyto Šeškinės stadiono (IX vieta).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patraukli vilniečiams pasirodė „Miesto vartų“ programa (XIII vieta), apimanti dangų, pastatų fasadų, pėsčiųjų zonų, želdinių sutvarkymą, ypatingą dėmesį skiriant oro uostui, geležinkelio ir autobusų stotims, įvažiavimams į Vilnių. Neabejingi mokslui gausiai balsavo už aukštųjų technologijų centrų plėtimą Antakalnyje (XII veta), o racionaliausi – už tiesioginių užsienio investicijų skatinimą (XV vieta).

Balsavimas tinklalapyje jau pasibaigęs, tačiau išsamiau susipažinti su visais pateiktais bei aktualiausiais projektais galite tinklalapyje www.vilnius2015.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų