• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį UEFA Čempionų lygoje į kovą stoja dar keturios aštuntfinalio etapą pasiekusios komandos - „Lyon“ namie priims ambicingąjį Jose Mourinho vedamą Madrido „Real“, o „Kobenhavn“ mes pirštinę pastaruoju metu klupinėjančiai Londono „Chelsea“ ekipai.

REKLAMA
REKLAMA

„Lyon“ – Madrido „Real“

„Lyon“ yra komanda, kuri tapo tikru galvos skausmu Madrido „Real“. Prancūzijos klubas praėjusį sezoną Čempionų lygos aštuntfinalyje eliminavo Ispanijos vienuolikę, kuri neslėpė ambicijų iškovoti titulą, bet ir vėl liko prie suskilusios geldos.

REKLAMA

Dabar gi į kovą „Real“ ves Jose Mourinho - portugalas, jau ne kartą sėkmingai įrodęs, kad atkrintamosios varžybos jam yra prie širdies. Juk „karališkasis“ klubas pirmą kartą po šešerių metų pertraukos prasimušė į Ispanijos Karaliaus taurės finalą.

Nepaisant to, „Lyon“ saugas Kimas Kallstronas tikisi, kad Madrido ekipa gali kristi ir šį kartą: „Esame juos įveikę ir padarysime viską, kad tai nutiktų dar kartą. Be abejo, “Real„ išlieka favoritu vien jau todėl, kad ginasi geriau nei anksčiau. Akivaizdu, jog Mourinho padarė įtaką, todėl mums bus tik sunkiau.“

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, Lijono komanda turės verstis be dešimt įvarčių šį sezoną įmušusio puolėjo Lisandro Lopezo, bet į rikiuotę grįžta pagrindinis vartininkas Hugo Lloris.

„Real“ gretose tikrai nebus puolėjo Gonzalo Higuaino, o jį gali pakeisti kadaise „Lyon“ marškinėlius vilkėjęs prancūzas Karimas Benzema.

Verta pažymėti, kad ispanai paskutiniame nacionalinio čempionato ture be vargo 2-0 įveikė „Levante“ ir neleido dar labiau atitrūkti pirmaujančiai „Barcelona“ komandai – nuo jos Mourinho auklėtiniai atsilieka penkiais taškais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu „Lyon“ Prancūzijoje užima tik ketvirtą vietą. Tiesa, sutriuškinusi „Nancy“ komanda nuo lyderio „Lille“ atsilieka vos keturiais taškais.

„Kobenhavn“ – „Chelsea“

„Kobenhavn“ namie priims į gilią duobę patekusius Anglijos čempionus ir tikrai negalės skųstis jėgų stygiumi - Danijos čempionate šiuo metu pertrauka iki kovo, todėl komanda oficialiame mače nerungtyniavo beveik du mėnesius. Kita vertus, toks „užsisėdėjimas“ gali turėti ir neigiamų pasekmių.

Verta pažymėti, jog sostinės ekipa tvirtai pirmauja Skandinavijos šalies čempionate, net 19 taškų lenkdami artimiausius persekiotojus. Jie iškovojo 16 pergalių ir triskart sužaidė lygiosiomis.

REKLAMA

Tuo metu „Chelsea“ buksuoja - Anglijos čempionate šiuo metu užimama vos penkta vieta, o lyderis „Man Utd“ nutolęs jau per 12 taškų. Negana to, savaitgalį patirtas skaudus smūgis FA taurės turnyre - namie pralaimėta Liverpulio „Everton“.

Tai, kad Kopenhagoje nebus lengva, įrodo ir faktas, jog grupės etape „Kobenhavn“ savų žiūrovų akivaizdoje sužaidė taikiai 1-1 su galingąja „Barcelona“.

„Mes dar nepralaimėjome namie Čempionų lygoje, o juk vienu ar kitu metu žaidėme su “Man Utd„, “Barcelona„ ir kitomis puikiomis komandomis,- sakė “Kobenhavn„ treneris Stale'as Solbakkenas. - Mūsų tikslas - išsaugoti viltį ir galimybes kovoti dėl pergalės antrajame mače.“

REKLAMA

Čempionų lyga lieka gelbėjimosi ratu treneriui Carlo Ancelotti, o vartininkas Petras Cechas jau pareiškė, kad pralaimėjimas danams prilygtų „tragedijai“.

„Klubas niekuomet nelaimėjo šio turnyro, o jo finalas šįmet vyks Londone - mieste, kuris kol kas nėra iškovojęs šios taurės, – sakė Ancelotti. – Turime daug priežasčių, dėl kurių šis turnyras - be galo svarbus.“

Svarbu ir tai, kad dvikova Danijoje bus šansas atsiskleisti brangiajam „Chelsea“ pirkiniu Fernando Torresui, kuris per pirmuosius du mačus nesugebėjo pademonstruoti nieko panašaus į tai, kas būtų verta įspūdingų 58 milijonų eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų