• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pamaryje posėdžiavusi Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija konstatavo, kad padėtis potvynio apimtoje pamario zonoje – stabili.

REKLAMA
REKLAMA

Gelbėtojai esą pasirengę užtikrinti žmonėms pagalbą ir susisiekimą. Tuo metu rusniškiai mažai naudojasi galimybe per apsemtą vienintelio kelio ruožą keltis amfibija, o savo poreikius tenkina važinėdami pievomis – ledo keliu, nors specialistai teigia, kad tai gana pavojinga, praneša LTV Naujienų tanyba.

REKLAMA

Rusniškius per apsemtą kelio ruožą dabar kelia karių amfibija. Tačiau tik dukart per dieną – anksti ryte ir vakare, po darbo.

Vandens gylis ant kelio šeštadienį nukrito iki 67 centimetrų, tačiau atnaujinti lengvųjų automobilių kėlimo kol kas neketinama – esą tai daryti nesaugu dėl ledo lyčių.

Kelioms dienoms susisiekimas su Rusnės sala buvo iš viso nutrūkęs, parduotuvėse esą jau stigę duonos, todėl rusniškiai pradėjo važinėti ledu padengtomis pievomis.

REKLAMA
REKLAMA

„Reikia ir maisto nusipirkti, reikia visko. O ką daryt? Juk į tą parduotuvę irgi nieko gero neatveža. O kaip reikia gyventi?“ – sakė kalbinta moteris.

Situaciją potvynio apimtame Nemuno žemupyje žvalgęs Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos pirmininkas sveikina tokią vietinių iniciatyvą.

„Vietiniai gyventojai labai išradingai surado kitą išeitį, kol ledas laikysis, o panašu, kad jis laikysis gal savaitę, o gal ir antrą, tai toks susisiekimas yra visai įmanomas“, – kalbėjo Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos pirmininkas, Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ledo storį išmatavę gelbėtojai sako, kad jis pakankamai storas – nuo 25 iki 40 centimetrų, tačiau įspėja, kad važiuoti ledo keliu vistiek nesaugu – penktadienį vienas automobilis, kiek iš jo išklydęs, įlūžo.

„Ten moteris su dviem vaikais važiavo. Vienu žodžiu, saugu nėra ir žmonės rizikuoja. Tai nėra leistina, bet sustabdyti praktiškai neįmanoma“, – sakė Algimantas Kloviškis, Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas.

Rusniškiai baiminasi, kad atšilus orams, ne tik užsidarys ledo kelias, bet ir to, kad pajudėjusių ledų upėse pylimai gali neatlaikyti, o maišų su smėliu parengta esą per mažai.

REKLAMA

„Maišų yra viena priekaba, kažkur 5 tonos. [Su tiek] kažkur praplovimą užtaisyti galima, bet ne pylimą išgelbėt“, – teigė Rusnės seniūnas Voitechas Deniušas.

Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija konstatuoja, kad šiuo metu situacija pamaryje stabili. Pasikeitus oro sąlygoms, tarnybos užtikrinti gyventojų saugumą, anot jos, pasirengusios.

Asta KAŽUKAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų