• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien siūlome jums pažvelgti į 10 keistų, tačiau gražių namų Jungtinėse Valstijose, kuriuos išrinko nekilnojamojo turto portalas TopTenRealEstateDeals.com. Tai yra namai, apipinti įvairiausiomis istorijomis ir verčiantys užduoti ne vieną klausimą, rašo naujienų portalas CNBC.

REKLAMA
REKLAMA

Du iš šių namų buvo pastatyti mylimam žmogui, kai kurie iš jų yra viešai prieinami, kiti yra privatūs. Dalis namų netgi yra pardavime. Ne vienas namas šiame sąraše yra energiją taupantys ar apskritai neturi elektros energijos tiekimo.

REKLAMA

10. „Earthship“ namas

Vieta – Kolumbus, New Mexico valstija

Kaina – 55 tūkst. JAV dolerių (143 tūkst. litų)

Lovų skaičius – 1, vonios kambarių skaičius – 1, plotas – 18,5 kv. m.

Tokio tipo namus vis dar galima atrasti visose JAV valstijose, daugiausiai pietrytinėje šalies dalyje. Šie būstai buvo „žalieji“ dar daug metų iki žmonės pradėjo kalbėti apie anglies dioksido išmetimo keliamas problemas. Paprastai tokie namai yra statomi iš vietoje randamų ir perdirbtų medžiagų, tokių kaip padangos ar skardinės. Lietaus vanduo yra naudojamas prausimuisi ir gerti, o langai, durys ir sienos yra sukonstruotos taip, kad suteiktų optimalų apšvietimą, šildymą bei vėdinimo sistemą.

REKLAMA
REKLAMA

Eartship namas (nuotr. CNBC)Eartship namas (nuotr. CNBC)

9. Pilis įlankoje

Vieta – San Franciskas, Kalifornijos valstija

Kaina – 1,49 mln. JAV dolerių (3,81 mln. litų)

Lovų skaičius – 4, vonios kambarių skaičius – 2, plotas – 133 kv. m.

Ši rezidencija turi šešių aukštų bokštą, o sklype dar yra likę pilies griuvėsių. Čia taip pat yra ir senovinė alaus darykla, kuri buvo pastatyta 1870 metais ir veikė iki 1919 metų. Panorėjusiems atkurti aludarystės palikimą, požeminiai šaltiniai kasdien tiekia po 38 tūkst. litrų vandens. Į namo kainą taip pat įeina teisės į šį vandenį bei teisės į „Albion Ale and Porter Brewery“ pavadinimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pilis įlankoje (nuotr. CNBC)Pilis įlankoje (nuotr. CNBC)

8. Namas kopose

Vieta – Atlantic Beach, Floridos valstija

Kaina – 1,4 mln. JAV dolerių (3,58 mln. litų)

Lovų skaičius – 2, vonios kambarių skaičius – 2, plotas – 139 kv. m.

Šis architekto Williamo Morgano suprojektuotas pastatas yra patogiai įsitaisęs Atlanto vandenyno pakrantės kopose. Tai yra du dviejų aukštų gyvenamieji pastatai, pro kurių langus atsiveria puikus vaizdas į vandenyną.

Šis namas buvo pastatytas 1975 metais pasinaudojus plaukimo baseinų technologija. Ant jo stogo auga žolė, padedanti viduje išlaikyti vidutinę 20 °C temperatūrą.

REKLAMA

Namas kopose (nuotr. CNBC)Namas kopose (nuotr. CNBC)

7. Shangri–La kupolų namas

Vieta – Aguilar, Kolorado valstija

Kaina – 350 tūkst. JAV dolerių (896 tūkst. litų)

Lovų skaičius – 6, vonios kambarių skaičius – 2, plotas – 410 kv. m.

Aštuoni tarpusavyje sujungti kupolai sudaro dviejų aukštų gyvenamąjį pastatą. Itin efektingas židinys gali sušildyti pastatą iki 20 °C temperatūros net ir esant itin šaltam orui. Namas stovi atokioje vietovėje 40 akrų žemės sklype. Visur aplink yra vien slėniai ir kalnai iki 2 kilometrų aukščio. Šis pastatas yra energiją taupantis, o vanduo jam yra tiekiamas iš saulės energija varomo šulinio.

REKLAMA

Shangri la (nuotr. CNBS)Shangri la (nuotr. CNBS)

6. Paslaptingoji pilis

Vieta – Fyniksas, Arizonos valstija

Kaina – neparduodamas

Šį namą pastatė vyras, kuris paliko savo šeimą, sužinojęs, kad serga tuberkulioze. Boyce'as Lutheris Gulley paliko savo įstaigą Sietle 1927 metais ir po to 3 metus niekas nežinojo, kur jis yra, kol nebuvo surastas kalnuose pietų Fynikse. Čia jis praleido paskutinius 15 savo gyvenimo metų statydamas trijų aukštų, 18 kambarių rūmus. B. Gulley šiuos namus pastatė iš surastų, pigių medžiagų: akmenų, cemento, kalcio ir ožkos pieno.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po B. Gulley mirties į šį pastatą gyventi persikėlė jo šeima, kuri pradėjo čia rengti ekskursijas.

Paslaptingoji pilis (nuotr. CNBS)Paslaptingoji pilis (nuotr. CNBS)

5. Cunninghamo kupolai

Vieta – Patagonija, Arizonos valstija

Kaina – 470 tūkst. JAV dolerių (1,2 mln. litų)

Lovų skaičius – 3, vonios kambarių skaičius – 3, plotas – 155 kv. m.

Šis požeminį namą, esantį 40 akrų žemės sklype dykumoje, pastatė žinomas novatoriškasis architektas Gerry Cunninghamas.Šie pasaulio pabaigai pasirengę namai visiškai nenaudoja elektros energijos. Elektra yra gaunama iš saulės, o vėjo turbinos pagalba iš šulinio išgaunama pakankamai geriamo vandens. Maistas yra laikomas atokiau kalno šlaite įrengtame vėsiame sandėliuke.

REKLAMA

Cunnighamo kupolai (nuotr. CNBS)Cunnighamo kupolai (nuotr. CNBS)

4. Minesotos putų namas

Vieta – Minesota, Minesotos valstija

Kaina – 194 tūkst. JAV dolerių (497 tūkst. litų)

Lovų skaičius – 2, vonios kambarių skaičius – 3, plotas – 379 kv. m.

Kuomet architektas Winslowas Wendinas pastatė šį namą 1969 metais iš poliuretano putų ir metalinės vielos, jo būstas buvo pigus, solidus ir energiją taupantis. Tai galėjo būti ateities namas, tačiau bankai nusprendė nesuteikti paskolos namui iš putų.

W. Wendino duktė Jayme, kuri prisidėjo prie šio namo statybos ir vykdė ekskursijas būdama paauglė, prisimena, kad šaltomis žiemomis jiems nereikėdavo šildymo, nes saulė pakankamai sušildydavo pastato vidų. Šis putų namas atlaikė rekordinius kiekius sniego, didžiausius šalčius bei kaitras ir kartą netgi buvo nutrenktas žaibo.

REKLAMA

Šis namas dar yra vadinamas Hobitų, Flinstounų arba Grybų namu.

Putų namas (nuotr. CNBS)Putų namas (nuotr. CNBS)

3. Koralų pilis

Vieta – Majamis, Floridos valstija

Kaina – neparduodamas

Edas Leedskalninas praleido 28 metus slapta, dažniausiai naktimis statydamas šį namą. Jis naudojosi vien tik savo turimais įrankiais ir sugebėjo išjudinti 1100 tonas sveriančius koralus. Šį paminklą jis pastatė savo mylimajai, kuri jį paliko dieną iki judviejų vestuvių. Vis dar nėra iki galo aišku, kaip jam pavyko užbaigti šį žygdarbį. Kadangi niekas nebuvo matęs statybos darbų, kai kurie teigė, kad E. Leedskalninas turėjo antgamtinių galių. Pats jis teigė žinojęs Egipto piramidžių statybų paslaptis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši Koralų pilis 1984 metais buvo įtraukta į JAV Nacionalinį istorinių vietų registrą ir šiuo metu čia yra muziejus. 1986 metų dainininko Billy Idolo daina „Sweet Sixteen“ buvo skirta šiai piliai ir jos kūrėjui, o dainos vaizdo klipas buvo filmuojamas šioje pilyje.

Koralų pilis (nuotr. CNBS)Koralų pilis (nuotr. CNBS)

2. Namas, kuriame nemirštama

Vieta – East Hamptonas, Niujorko valstija

Kaina – 4 mln. JAV dolerių (10,24 mln. litų)

Lovų skaičius – 3, vonios kambarių skaičius – 2, plotas – 343 kv. m.

Šis namas buvo suprojektuotas siekiant, kad namo gyventojai prarastų orientaciją, pasijustų nepatogiai ir prarastų lygsvarą, nes teigiama, kad, jei jautiesi patogiai, greitai gali ateiti mirtis. Šios idėjos autoriai yra menininkai, poetai ir architektai sutuoktiniai Arakawa ir Madelina Ginsai, kurie teigia nusprendę nemirti. Šis gyvenimą šlovinantis namas yra dalis jų plano apgauti visų tykančią mirtį.

REKLAMA

Namas, kuriame nemirštama (nuotr. CNBS)Namas, kuriame nemirštama (nuotr. CNBS)

1. Hammargren namas

Vieta – Las Vegasas, Nevados valstija

Kaina – neparduodamas

Šį gyvenamąjį plotą sudaro trys pastatai. Pirmasis yra planetariumas ir observatorija, įkurti tris kartus sumažintame Majų piramidės modelyje. Antrasis yra tiksli Majų valdovo namo kopija. O trečiasis yra Majų atgimimo stiliaus architektūros pastatas.

Žmogus, gyvenantis Majų stiliumi, yra neurochirurgas, daktaras Lonnie Hammargrenas. Šiame name galima atrasti daugybę keistų daiktų, kurie buvo surinkti per 65 metus, tokie kaip geležiniai plaučiai, Batmobilis, JAV gangsterio Bugsy Siegelio tualetas ar žymaus pianisto Liberace'o laiptai. Namo patalpose taip pat yra „Apollo“ kosminio laivo kapsulė, „Shuttle'o“ kopija ir Stounhendžo reprodukcija.

„Garaže šalia Evelo Knievelio „Messerschmitt“ motociklo stovi autentiškas Egipto kapas, kuriame bus palaidotas pats daktaras ir taps šio muziejaus dalimi“, – savo pasirinkimą aiškino TopTenRealEstateDeals.com portale dirbantis Jasonas Wakefieldas.

Hammargren namas (nuotr. CNBS)Hammargren namas (nuotr. CNBS)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų