• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas yra didesnis nuodas organizmui:  saulės išskiriami ultravioletiniai spinduliai ar apsauginis kremas nuo jų? Štai tokias diskusijas sukėlė supermodelio Gisele Bundchen, praeityje reklamavusios “Nivea" saulės priemonių liniją,  pasisakymas jog ji atsisako naudoti kremą nuo saulės, nes jame yra per daug chemikalų.

REKLAMA
REKLAMA

“Tiesiog negaliu tepti šių nuodų ant savo odos. Nenaudoju nieko sintetinio", - savo naujos  organiškų grožio priemonių linijos pristatymo renginio metu pasakojo 30-metė brazilė ir pridėjo jog paplūdimyje lankosi tik iki aštuonių valandų ryto, kol saulė nėra tokia aktyvi, kad pakenktų odai.

REKLAMA

Medikai suskubo paneigti neva klaidingą Gisele Bundchen skleidžiamą informaciją. “Apsauginis kremas nuo saulės apsaugo odą nuo žalos, kurią daro ultravioletiniai spinduliai bei yra patikimiausia prevencinė priemonė nuo odos vėžio„, - teigia dermatologijos ir onkologijos specialistas iš Brazilijos Nacionalinio Vėžio Instituto, - “Tai jokie nuodai. Viešas asmuo neturėtų skleisti tokios informacijos, nes tai klaidina žmones“.

“Naudodami kremą bent su SPF15 apsauginiu faktoriumi, būdami šešėlyje ir slėpdamiesi po drabužiais, jūs gerokai sumažinate odos vėžio  riziką„, - garsios merginos pasisakymą komentuoja vėžio tyrėja iš Didžiosios Britanijos Jessica Harris, - “Kremus nuo saulės testuoja mokslininkai , o į prekybą priemonės patenka tik įsitikinus jog jie visiškai nekenksmingi odai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų