• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Merginų prievartautoją globos psichiatrai

Šešių merginų išprievartavimu įtariamas Vilniaus pedagoginio universiteto studentas (VPU) Artūras Vasilevskis perduodamas į Utenos Psichikos sveikatos centro specialistus.

REKLAMA
REKLAMA

Po beveik du mėnesius truksiančios ekspertizės turėtų paaiškėti, ar 22 metų vaikinas yra pakaltinamas, skelbia portalas 15 min.lt.

REKLAMA

Skelbiama, kad nuo vasario 2-osios A.Vasilevskiui oficialiai pradedama stacionari psichiatrinė-psichologinė ekspertizė.

Nors įtariamojo žagintojo advokatas, kad anksčiau studentui jokių psichikos sutrikimų nebuvo diagnozuota, tačiau jis yra patyręs galvos traumą, dėl jos gydytas ligoninėje.

Rezonansinėse bylose – psichiatrų šešėlis

Savo du vaikus pasmaugusiai žymiausiai nepriklausomybę atgavusios Lietuvos nusikaltėlei Almai Jonaitienei-Bružaitei iš Petrališkės kaimo iš pradžių taip pat buvo skirta psichiatrų ekspertizė.

REKLAMA
REKLAMA

Įtikinamiausias rebuso sprendimas nustatytas teismo psichiatrijos ekspertizės metu Utenos psichiatrijos ligoninėje. A. Jonaitienė nėra visiškai normali, jai nustatytas histrioninio tipo asmenybės sutrikimas.

Pagrindiniai jo bruožai - egoizmas, beribis siekimas iš aplinkinių sulaukti kuo daugiau dėmesio ir užuojautos. Histrioninį sutrikimą turintys žmonės nuolat elgiasi isteriškai bei artistiškai, veidmainiauja, į aplinką reaguoja emocionaliai, tačiau be gilių jausmų. Įrodyta, kad priepuolio metu tokie gali iškrėsti protu nesuvokiamą poelgį, o po jo - ne viską prisiminti. Bet net isterijos priepuolio metu histrionikai suvokia savo veiksmus, todėl yra pakaltinami. Už savo nusikaltimus jie gali teatrališkai prašyti mirties bausmės. Tačiau iš tikro yra atvirkščiai - mirties tokie labai bijo ir išgirdę, kad paskirta aukščiausia bausmė, supanikavę gali sukelti baisų isterijos priepuolį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2008-ųjų spalio 13-ąją garsų Šiaulių mediką Povilą Pečiulį žiauriai nužudęs, supjaustęs gabalais ir miškė užkasęs sūnus Vytautas Pečiulis iki priverstinai gydomas griežto stebėjimo sąlygomis.

Pats į policiją prisistatęs žudikas V. Pečiulis taip painiai melavo, jog pareigūnai ne iš karto suprato, kad jaunuolis serga psichikos liga.

Psichiatrams nekyla abejonių, kad V. Pečiulis serga sunkia psichikos liga, todėl prieš kiek laiko jis iš Rokiškio psichiatrijos ligoninės buvo perkeltas į Utenos ekspertinį skyrių.

Prieš kraupią egzekuciją V. Pečiulis keliems buvusiems bendraklasiams nusiuntė elektroninius laiškus, perspėdamas apie Žemę puolančius ateivius „ananakus“, nuo kurių esą galima išsigelbėti valgant... riešutus.

Jais apsirijęs, vaikinas darėsi vis labiau uždaras, net ėmė vengti žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų