• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Potvynio vanduo ant Šilutės-Rusnės kelio pamažu slūgsta. Padėtis gerėja ir Pagėgių savivaldybėje, tačiau ekstremali padėtis vis dar neatšaukta. Pasak Šilutės rajono savivaldybės Civilinės ir priešgaisrinės tarnybos darbuotojų, šeštadienį vanduo ant Šilutės-Rusnės kelio siekia 68 centimetrus.

REKLAMA
REKLAMA

Lyginant su vakarykščia diena, jis nuslūgo 4 centimetrais, tad lengvieji automobiliai yra keliami ir susisiekimas su Rusne nėra nutrauktas. Vanduo po truputį slūgsta ir upėse.

REKLAMA

Šilutės rajone yra apsemti 8 kaimai. Dabar juose sunkumus kenčia 71 žmogus, tačiau vanduo į trobas nėra patekęs.

„Per praėjusias paras nė vienas gyventojai pagalbos dar nesikreipė. Pamaryje gyvenantys žmonės ruošiasi tam potvyniui, žino, kas jų laukia. Ne pirmi metai jie čia gyvena“, – LTV naujienų tarnybai sakė Šilutės rajono savivaldybės Civilinės ir priešgaisrinės saugos tarnybos vedėjas Romualdas Rančeliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Pagėgių savivaldybėje ekstremali padėtis vis dar neatšaukta, nors vanduo ir čia slūgsta.Esant minusinei temperatūrai, vanduo virto ledu, bet jo storis svyruoja nuo 1 iki 10 centimetrų, tad eiti tokiu ledu pavojinga. Potvynio spąstuose čia atsidūrė 21 kaimas su 85 gyventojais.

„Pirmadienį laukiam atvykstant kariškių. Antradienį į tuos kaimus jie vyks su amfibija su atitinkamom užduotim“, – teigė laikinasis Pagėgių savivaldybės Civilinės ir priešgaisrinės saugos skyriaus vadovas Mečislovas Ramanauskas.

Pasak M. Ramanausko, žmonių evakuoti neketinama, tik aprūpinti juos reikiamais maisto ir buities produktais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų