• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėjų taryba skundžia prieš porą savaičių priimtą Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorų sprendimą nutraukti ikiteisminius tyrimus dėl Laimutės Kedienės ir Kauno apygardos teismo teisėjos Neringos Venckienės nepagarbos teismui.

REKLAMA
REKLAMA

Skunde Šiaulių apygardos vyriausiajam prokurorui penktadienį posėdžiavusi Teisėjų taryba nurodo, kad Šiaulių apygardos prokuratūros nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl L. Kedienės yra neteisėtas ir nepagrįstas, todėl naikintinas, o ikiteisminis tyrimas turi būti atnaujintas.

REKLAMA

„Teisėjų taryba, laikydama, kad nepagrįstai atsisakyta (nutraukti ikiteisminį tyrimą - ELTA), kreipėsi su skundu į Šiaulių miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėją ir Šiaulių apygardos prokuratūrą“, - sakė Teisėjų tarybos pirmininko pavaduotojas, Aukščiausiojo Teismo teisėjas Egidijus Laužikas.

Teisėjų tarybos nuomone, pernai lapkričio 17-ąją L. Kedienė, viešai išsakydama savo nuomonę, išreiškė nepagarbą teismui, įžeidė ne tik teisėjų kolegiją, bet ir visą teismų sistemą bei teisėjų bendruomenę. Šiaulių apygardos prokuratūros atsisakymą pradėti ikiteisminį tyrimą N. Venckienės atžvilgiu Teisėjų taryba taip pat vertina kaip nepagrįstą.

Skunde Šiaulių miesto apylinkės teismui Teisėjų taryba nurodė, kad prokuroras, atsisakydamas pradėti ikiteisminį tyrimą N. Venckienės atžvilgiu, 2010 metų lapkričio 17-ąją jos išsakytų komentarų nesusiejo su paskelbtos nutarties turiniu. Anot Teisėjų tarybos, iš teisėjos komentarų aišku, kad buvo komentuojamas ir vertinamas teismo sprendimas, žeminami šį sprendimą priėmę teisėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų