• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos automobilių kelių direkcijos teigimu, Panemunėje per parą krito 12 centimetrų kritulių, vandens lygis Nemune ties Rusne pakilo. Baiminamasi, kad kelyje Šilutė–Rusnė vandens gylis artimiausiomis dienomis gali siekti jau 50 centimetrų.

REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt pasiteiravus, kokių priemonių Pagėgių savivaldybės valdininkai ėmėsi dėl potvynio apsemtų kaimų, už savivaldybės civilinę saugą atsakingi valdininkai patikino, kad paskelbta ekstremali situacija leidžia jiems kreiptis pagalbos į kitas instancijas.

REKLAMA

„Tai reiškia, kad galime kreiptis dėl specialiųjų priemonių panaudojimo. Jau išsiuntėme raštą dėl specialaus transporto atsiuntimo. Šiuo transportu pasieksime apsemtus kaimus" – sakė Pagėgių valdininkai, patikinę, kad ir dabar turi keletą susisiekimo galimybių (specialia valtimi, nedideliu sraigtasparniu).

Pagėgių savivaldybėje vandens lygiui Nemune ties Panemune viršijus 510 cm atžymą (yra 549 cm), Pagėgių savivaldybės administracijos direktoriaus 2011 m. sausio 24 d. įsakymu Nr. A1-46 skelbiamas ekstremalus įvykis „Potvynis" užtvindomose Stoniškių, Pagėgių, Lumpėnų ir Vilkyškių seniūnijų teritorijose.

REKLAMA
REKLAMA

Seniūnijų seniūnams ir dalyvaujančių tarnybų vadovams pavesta vykdyti Pagėgių savivaldybės civilinės saugos pasiruošimo galimam 2011 m. pavasario potvyniui ir veiksmų potvynio metu plane numatytas priemones.

Pasitaiko atvejų, kai specialiomis priekabomis perkėloje norima pasinaudoti pramoginiais tikslais – pasidairyti po salą, praleisti laisvalaikį, išbandyti perkėlos techniką. Ypač jų padaugėja savaitgalio dienomis.

Budinčios kelių tarnybos praneša, kad automobiliams apsemtu keliu kelti išleidžiama daug lėšų – kainuoja technikos eksploatacija, degalai, budinčių brigadų darbas. Pernai potvynio laikotarpiu tam išleista per 174 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad sudėtingomis eismo sąlygomis kelyje Šilutė–Rusnė nesutriktų lengvųjų automobilių perkėlos darbas ir Rusnės salos gyventojų susisiekimas su kitomis krašto vietomis, budinčios kelių tarnybos prašo vairuotojų, nesant būtinybės, atsisakyti kelionių į Rusnę, o šios salos gyventojų – perkėla naudotis tik ypatingais atvejais.

Šįryt (sausio 24 d.) prie perkėlos budintis Šilutės kelių tarnybos vyriausiasis meistras Romualdas Žukauskas pranešė, kad vandens lygis virš kelio Šilutė–Rusnė pastarąją parą nuolat kilo. Iš ryto vanduo jau pasiekė 45 centimetrų ribą. Pirmosiomis pirmadienio darbo valandomis iš Rusnės salos į kontinentinę šalies dalį Šilutės kelininkai perkėlė per 100 į darbą automobiliais skubančių gyventojų.

Kad vietos gyventojai patirtų kuo mažiau nepatogumų, kelininkai sudėtingame Šilutės-Rusnės kelio ruože stengiasi užtikrinti saugų eismą ir maksimaliai įmanomą kasdienį darbo ritmą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų