REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekspremjeras, Krikščionių partijos pirmininkas Gediminas Vagnorius sveikina darbdavių ir profsąjungų atstovų susitarimą minimalią mėnesinę algą (MMA) didinti nuo 800 iki 900 litų, o neapmokestinamųjų pajamų dydį – nuo 470 iki 530 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas ragina dabartinę Andriaus Kubiliaus Vyriausybę priimti atitinkamus sprendimus, padėsiančius įgyvendinti šį susitarimą.

REKLAMA

Ekonomistas G. Vagnorius primena, kad ne kartą nuo praėjusių metų vasaros ragino Vyriausybę, sekant kitų valstybių pavyzdžiu, didinti minimalią mėnesinę algą ir taip skatinti vartojimą rinkoje.

„Nedelsiant reikia atnaujinti rinkos kreditavimą, kuris tikrai padėtų sumažinti nedarbą. Tačiau valdantieji iki šiol ignoruoja ekonominius dėsnius ir vengia bet kokių ekonominių skatinimo priemonių“, – teigia Krikščionių partijos lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

Minimalios mėnesinės algos ir neapmokestinamojo pajamų dydžio padidinimas pagyvintų vidaus vartojimą, padėtų išsaugoti žmonių pajamas, sukurtų dešimtis tūkstančių naujų darbo vietų ir neabejotinai padidintų valstybės biudžeto įplaukas. „Manau, kad minimali alga galėtų būti pakelta nuo antro šių metų ketvirčio, nelaukiant liepos 1 dienos“, – teigia G. Vagnorius.

Kaip jau skelbta anksčiau, sunkiose derybose darbdavių ir profsąjungų atstovai preliminariai susitarė nuo liepos 1 d. minimalią algą didinti nuo 800 iki 900 litų, o neapmokestinamųjų pajamų dydį – nuo 470 iki 530 litų ir laukia Vyriausybės pozicijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei siūlymui pritars ir ministerijų atstovai, minimali mėnesinė alga (MMA) turėtų didėti nuo liepos 1 d. Skaičiuojama, kad dirbantys už MMA į rankas turėtų gauti vidutiniškai 100 litų daugiau, o valstybės biudžetui tai neturėtų didesnės įtakos, kadangi tiek pat didėtų ir pajamos, ir išlaidos.

Artimiausias Trišalės tarybos posėdis, kuriame bus sprendžiamas klausimas dėl MMA, numatytas sausio 25-ąją. Dar vienas minimalios algos didinimas iki 1 000 litų, pasak socialinių partnerių, galėtų būti nuo 2012 m. pradžios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų