• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Jungtinėse Valstijose, Detroito mieste, prasidėjusioje tarptautinėje automobilių parodoje viso pasaulio automobilių gamintojai pristatys iki 40 visiškai naujų automobilių modelių.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelis naujų automobilių jau turės elektrinius variklius, dalis bus hibridiniai. Po ilgai trukusios krizės Detroito automobilių gamintojai „General Motors“ (GM), „Ford“ ir „Chrysler“ taip pat pristatys naujus savo gaminius.

REKLAMA

„Tai yra pramonė, kuri eina į gerąją pusę, – sako „Fiat“ vadovas Sergio Marchione. – Aš esu įsitikinęs, kad 2011–ieji atneš daug gerų dalykų.“

2010 metais JAV automobilių pardavimai išaugo 11 proc., iki 11,6 mln., o šiais metais yra tikimasi parduoti dar 13 mln. naujų automobilių. „Mes turime tvirtą pagrindą parduoti daugiau automobilių ir pagerinti rezultatus 2011 metais“, – kalbėjo „Ford“ kompanijos marketingo vadovas Kenas Czubay.

REKLAMA
REKLAMA

Automobilių gamintojai seka pagal naujas elektrinių automobilių gamybos tendencijas. JAV pirmauja GM su savo „Volt“ elektromobiliu, tačiau parodoje bus pristatytas ir elektrinis „Ford Focus“.

Elektromobilių gamyba JAV pritraukia milijardus dolerių subsidijų, dėl kurių yra patenkinti tiek pirkėjai, tiek ir automobilių gamintojai. „Be jokios abejonės, elektrinių automobilių programos juda į priekį“, – sako šios pramonės šakos analitikas Erichas Merkle'as.

Parodoje nemažai užsienio automobilių gamintojų, ypatingai didžiausios Vokietijos automobilių kompanijos, „Audi“, „BMW“ ir „Mercedes“, pristatys savo naujausius dyzeliu varomus automobilius, kurie, jų teigimu, yra puiki kurą taupanti alternatyva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Japonijos automobilių gamintoja „Toyota“ teigia, kad benzininiai–elektriniai automobiliai taip pat turėtų susilaukti nemažai dėmesio. Kompanija pristato naujuosius „Prius“ modelio automobilius.

Tuo tarpu, Italijos automobilių gamintoja „Fiat“ yra įsitikinusi, kad lengvi ir ekonomiški automobiliai taip pat bus patrauklūs. Kompanija įeina į JAV automobilių rinką, pristatydama savo mažąjį „Fiat 500“ modelį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų