• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialinis tinklapis profesionalams „LinkedIn“ šiais metais planuoja pateikti savo akcijas viešajam pirkimui ir išsirinko savo finansinius draudimo agentus, skelbia naujienų agentūra „Reuters“. Neatskleisti šaltiniai teigė, kad tarp šių agentų yra „Morgan Stanley“, „Bank of America“ bei „JPMorgan“ bankai.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirminis viešas akcijų siūlymas visuomenei (IPO) yra tik viena iš daugelio mūsų svarstomų strategijų“, – sakė „LinkedIn“ atstovas spaudai. Teikti savo akcijas viešajam pirkimui kompanijos „LinkedIn“ ir populiari internetinių žaidimų kūrėja, kompanija „Zynga“ yra svarsčiusios kur kas anksčiau nei tai pradėjo daryti „Facebook“.

REKLAMA

„Kai kurios iš šių kompanijų nori siūlyti parduoti savo akcijas, nes jie nori įveikti „Facebook“, – teigė vieni šaltiniai. – Jei „Facebook“ pirmiau pasiūlytų savo akcijas, ar po to dar kas nors kreiptų daug dėmesio į „LinkedIn“? “

Jungtinėse Valstijose yra nagrinėjama 500 mln. JAV dolerių investiciją į „Facebook“, kurią atliko „Goldman Sachs“ kartu su „Digital Sky Technologies“. Yra bandoma išsiaiškinti, ar akcininkų skaičius „Facebook“ kompanijoje peržengė 499 limitą kompanijai norint išlikti privačia. Jei bus nuspręsta, kad ši riba buvo peržengta, tuomet, šaltinių teigimu, tai gali paspartinti „Facebook“ IPO.

REKLAMA
REKLAMA

„LinkedIn“ siekia pritraukti investuotojus teigdama, kad yra viena iš sparčiausiai augančių interneto bendrovių. Šiuo metu šiame tinklapyje yra daugiau nei 85 mln. vartotojų. „LinkedIn“ neatskleidžia savo finansinių rezultatų, tačiau, kompanijos teigimu, gauna pajamas iš reklamos ir papildomų paslaugų.

Šiuo metu „LinkedIn“ kompanijos vertė antrinėje vertybinių popierių biržoje gali siekti apie 2,2 mlrd. JAV dolerių. Tarp galimų investuotojų yra įvardijamos tokios kompanijos kaip „Sequoia Capital“, kuri yra palaikiusi „Yahoo“, „Google“, „Apple Cisco Systems“ bei „Oracle“, o taip pat „Greylock Partners“, „Bessemer Venture Partners“ ir „Goldman Sachs“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų