• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš pirmo žvilgsnio, kalbėdami apie Erio ežerą, nepastebime nieko keista. Erio ežeras yra vienas didžiausių Kanados, JAV ir viso pasaulio ežerų.  Viena jo dalis priklauso JAV, kita - Kanadai ir sudaro Didžiųjų ežerų baseino dalį.

REKLAMA
REKLAMA

Erio ežere esančioje saloje, pastatytas švyturys, kurį nuolat skalauja bangos ir tame, atrodytų, nėra nieko keista. Keista yra tai, kad dėl šalčio ir stipraus vėjo saloje, švyturys ir namas šalia jo, sušalo ir transformavosi į dvi įspūdingai atrodančias ledo skulptūras. Žemiau pateikiamas video, kuris ir išgarsino švyturį.

REKLAMA

Kalbama apie švyturį, kuris jau nuo 1911 metų rodė kelią įvairiausio tipo laivams. Neseniai šis švyturys ėmė traukti  turistus, o nebe laivus, kadangi tiek apledėjęs švyturys tapo nebe įžiūrimas. Dėl šios priežasties, pakrantės švyturio sargybiniai turėjo siųsti įspėjamuosius signalus, kad perspėtų jūrininkus.

Dažnai nutinka, kad ežeras užšąla, taip sukeldamas įvairias nelaimes ir užkirsdamas Didžiųjų ežerų baseino, kurio dalį sudaro Erio ežeras, vandens kelius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų