• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos smulkaus verslo atstovai nepatenkinti: Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos (LSVPA) pirmininkės Zitos Sorokienės teigimu, Vyriausybė vienašališkai bando sugriežtinti sąlygas smulkiam verslui. „Prieš du metus mes su Vyriausybe buvome pasirašę memorandumą, kuriame buvome sutarę visus svarbius mums klausimus spręsti derybų ir susitarimų keliu. Tačiau dabar paskutinieji sužinome iš spaudos, kad smulkiam verslui numatoma užnerti kilpą„.

REKLAMA
REKLAMA

Smulkieji verslininkai buvo nemaloniai nustebinti sužinoję apie pastarąsias valdžios iniciatyvas. Juolab, kad  nuolatinį ryšį su valstybinėmis institucijomis buvo stengiamasi palaikyti, dirbama su Seimo frakcijomis. Žinią apie kasos aparatų įvedimą smulkieji verslininkai pavadino perkūnu iš giedro dangaus.

REKLAMA

Ženklus smulkiojo verslo sąlygų sugriežtinimas vertinamas kaip vienašališkas politinis sprendimas, kuris esmingai pažeidė prieš kelis metus pasirašytą susitarimą su Vyriausybe. „Valdžios teigimu, verslas Lietuvoje turi turėti vienodas sąlygas. Europos Sąjungoje nėra vienodų sąlygų su stambiuoju verslu. Smulkiam verslui visur uždegta žalia šviesa“,– teigė Z. Sorokienė. Anot jos, kasos aparatai tik pradžia.

„Susitikimo su Premjeru metu mes paklausėme, kokiais skaičiais remiantis buvo padaryti Vyriausybės sprendimai. Atsakymo negavome. Tik patikinimą, kad tokiu būdu valstybės iždą papildys 100 000 milijonų litų. Mūsų skaičiavimu, kiekvienas smulkus prekeivis tokiu atveju turėtų sumokėti po 50 000. Tai absurdas,“ - kalbėjo Z. Sorokienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pristigę kantrybės smulkaus verslo atstovai Vasario 7 dieną numato išeiti į gatves. „Žmonės turi teisę pasakyti valdžiai, kad ji blogai tarnauja žmonėms,“– kalbėjo smulkiųjų verslininkų atstovė.

Šalyje veikia 46 Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos (LSVPA)skyriai. Mitinge prie Vyriausybės ir Seimo tikimasi, kad dalyvaus 10 000 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų