• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl techninio sutrikimo populiari internetinės telefonijos paslauga „Skype“ dešimtis milijonų vartotojų visame pasaulyje vakar paliko be ryšio. Įspėjama, kad kai kurie jos vartotojai gali neprisijungti prie „Skype“ tinklo ir šiandien.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar vakare milijonai „Skype“ vartotojų negalėjo prisijungti prie savo paskyros, o kitų pokalbiai nutrūko be jokio perspėjimo, praneša „ZDnet News“. Svetainės žiniomis trečiadienio vakarą per pusvalandį aktyvių „Skype“ vartotojų skaičius nukrito nuo 21 mln. iki 12,5 mln.

REKLAMA

„Kai kuriems iš jūsų gali kilti problemų prisijungiant prie „Skype“. Mes nagrinėjame problemą ir atsiprašome už iškilusius bendravimo trukdžius“, - sakoma oficialiame „Skype“ mikrotinklaraštyje „Twitter“ portale.

Globalaus „Skype“ gedimo priežastis bendrovės šiame pranešime nenurodoma. Pranešama, kad dėl jo daugiausia problemų kilo „Skype“ vartotojams Europoje ir Šiaurės Amerikoje.

Naujausiais duomenimis „Skype“ funkcionavimas daugumai vartotojų yra atstatytas, o šis gedimas kilo dėl vadinamųjų „supermazgų“ – kompiuteriai, kurie veikia kaip „Skype“ telefonų knygos – atsijungimo. Šie „supermazgai“ užtikrina dviejų „Skype“ tinklo vartotojų susijungimą, sakoma oficialiame bendrovės tinklaraštyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Normaliomis aplinkybėmis yra didelis kiekis prieinamų „supermazgų“. Deja, šiandien dauguma jų atsijungė, su šia problema susidūrė įvairių „Skype“ versijų vartotojai“, - rašoma tinklaraštyje.

„ZdNet“ cituoja bendrovės atstovą, tvirtinusį, kad „Skype“ inžinieriai kaip galėdami greičiau kūrė naujus „supermazgus“, todėl „Skype“ veikla per kelias artimiausias valandas palaipsniui atsistatys.

Šis „Skype“ „lūžis“ yra pats didžiausias nuo pat 2007 m. rugpjūčio, kuomet  „Skype“ neveikė net dvi dienas. Tą sykį sutrikimo priežastis buvo „Windows“ OS atnaujinimas, dėl kurio milijonai kompiuterių visame pasaulyje persikrovinėjo, kad būtų galima užbaigti programinės įrangos diegimo procesą, skelbia „eWeek.com“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų