• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sinoptikai prognozuoja, kad savaitės pradžioje Lietuvoje intensyviai pasnigs, ypač pietrytiniuose šalies rajonuose.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį ir antradienį pustys. Daug sniego bus pietrytiniuose rajonuose, apie Vilnių.

Per didžiąsias šventes (Kūčių ir pirmąją Kalėdų dieną) mūsų šalyje taip pat numatomi krituliai, tačiau oras nebus šaltas. Sniegą daug kur gali pakeisti šlapdriba. Šiltesni ir sausesni orai numatomi tik savaitės pabaigoje.

REKLAMA

Sekmadienio pavakarę asfaltuoti keliai yra gana slidūs, Vakarų ir Šiaurės Lietuvoje pažeme pusto, naktį šiuose regionuose eismo sąlygos dar pablogės, įspėja Automobilių kelių direkcija.

Pavakarę sninga ar snyguriuoja Klaipėdos, Telšių, Tauragės ir Šiaulių apskrityse, Raseinių, Kėdainių, Panevėžio, Pasvalio ir Biržų rajonuose. Pažeme jau pusto Klaipėdos ir Šiaulių apskrityse. Magistraliniai ir krašto keliai - su šlapio sniego provėžomis, o kur eismo intensyvumas mažas, padengti suplūktu sniegu, nors šie keliai nuolat valomi ir barstomi.

REKLAMA
REKLAMA

Asfaltuoti keliai yra gana slidūs. Be to, esant žemai oro temperatūrai silpniau veikia druska, todėl šie keliai pakartotinai barstomi, teigia Automobilių kelių direkcija.

Automagistralių Vilnius-Kaunas-Klaipėda ir Vilnius-Panevėžys pirmosios eismo juostos yra šlapios, vietomis - su provėžomis, antrosios juostos - taip pat su provėžomis, slidoka.

Eismo sąlygos Rytų, Vidurio ir Pietų Lietuvos rajonuose geresnės, bet normaliomis pavadinti negalima.

Visi rajoniniai keliai išvažiuojami. Valomos ir barstomos šių kelių pavojingos eismui atkarpos.

Sustiprėjus vėjui, pradedant vakariniais ir šiauriniais rajonais, vakare ir naktį bus pažeme pustoma. Naktį eismo sąlygos Vakarų ir Šiaurės Lietuvoje žymiai pablogės, įspėja kelininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų