• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio pataisos namuose nuteistosios savo rankų darbo žaislais jau pasipuošė eglę, tačiau anksčiau nei Kalėdų dvasia čia pasklido kitų metų vasarį laukiančių savivaldos rinkimų nuotaikos.

REKLAMA
REKLAMA

Dar lapkritį į kalėjimo duris pradėjo belstis politinių partijų atstovai, kad sutartų dėl galimybės pabendrauti su nuteistosiomis, įteiktų joms dovanų ar pamalonintų koncertu.

REKLAMA

Vieni iš pirmųjų į Pataisos namus kelti savo reitingų suskubo Naujosios sąjungos nariai.

Bausmę atliekančioms moterims koncertavo Naujosios sąjungos Panevėžio skyriaus pirmininkas Svajūnas Mackevičius-Svajus. Šios partijos atstovai išreiškė pageidavimą čia apsilankyti dar kartą.

Šią savaitę kalėjimo aktų salėje vėl derinama garso aparatūra. Šiandien su koncertu ir dovanomis žada apsilankyti Krikščionių partijos nariai.

REKLAMA
REKLAMA

Tėvynės sąjungos-krikščionių demokratų atstovai dėl vizito į kalėjimą kreipėsi dar prieš kelias savaites, tačiau kol kas konkreti data nesutarta.

Atveža dovanų

Pataisos namų direktoriaus pavaduotoja Regina Stankuvienė sako, kad jau įprasta prieš rinkimus – tiek Seimo, tiek savivaldos – sulaukti politikų dėmesio. Daugelis apsilankydavo ne tuščiomis rankomis – atveždavo nuteistosioms dovanų.

Pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka 300 moterų. Savivaldos rinkimuose jos balsuos paštu. Politikus į savivaldybių tarybas nuteistosios galės rinkti pagal savo deklaruotą gyvenamąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak R.Stankuvienės, per Seimo rinkimus nuteistosios buvo linkusios savo balsus atiduoti už kandidato, su kuriuo joms teko bendrauti, charizmą ir mažai dėmesio kreipė, kokiai partijai jis priklauso.

Kaip bus per šiuos savivaldos rinkimus, direktoriaus pavaduotoja prognozuoti nedrįso.

Inga SMALSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų