• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš 5 metus iš dviračių sporto elito pasitraukęs legendinis italų sprinteris Mario Cipollini 2011 metais bus techninis konsultantas „Katusha“ komandoje.

REKLAMA
REKLAMA

Interviu, kurį praėjusį savaitgalį išspausdino „L'Equipe“, Super Mario pastebi, kad dabartiniai dviratininkai labai pasikeitė ir su nostalgija prisimena: „Mano laikais dviračių sportas buvo visai kitoks!“

REKLAMA

Pateikiame keletą įdomesnių ištraukų iš interviu su Mario Cipollini:

„Mano laikais dviračių sportas buvo visai kitoks! Važiuodamas sprintą, jausdavausi kaip gladiatorius, pasirengęs bet kam, kad išsilaikyčiau. O kai pralaimėdavau, neprisiversdavau pasveikinti su pergale nugalėtojo, kaip tai, pvz., padarė Ture Andy Schleckas. Aš jo [Contadoro,– „Balsas.lt“] neapkęsčiau, nes jis atėmė iš manęs duonos kąsnį“.

„Istorinių čempionų veidai [anksčiau] atrodydavo kaip įsiutusių jaučių. Jie galėdavo iškęsti didžiausius sunkumus ir turėjo neįtikėtinų svajonių. Kaip ir agresyvumo, kad išgyventų ten, kur kiti miršta (...). Dabar gi lyderiai to nebeturi, nebeturi net vidinio poreikio pasireikšti. Macho baigia išnykti. Neįžvelgiu to Contadoro elgsenoje“.

REKLAMA
REKLAMA

„Contadoro veidas – kaip anoniminio matininko arba apskaitininko. Kai jis įninka mint pedalus, nepasakyčiau, kad jo judesiai koordinuoti. Jis judina savo pasturgalį ir neturi tos praeities čempionų jėgos, tos Merckxo harmonijos, kuomet dviratininkas, pasitelkęs visas jėgas, atrodė nulauš savo dviračiui vairą“.

„Matyti, kaip Schleckas ir Contadoras glėbesčiuojasi po finišo Tourmalet, arba, kai, duodamas interviu, Contadoras draugiškai žnybteli Schleckui į skruostą,– man yra nerealu! (...). Bet dabar mes nutolę nuo tikrojo dviračių sporto, kuris yra ekstremalus, kai čempionas evoliucionavo iš poreikio, nepaisydamas mandagumo, kad išgyventų ir išliktų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man reikėdavo nuleisti garą. Jeigu dviratininkas pasielgdavo nekorektiškai, man norėdavosi jį nudėti. Tai hormonai, testosteronas, adrenalinas. (...) Aš iš tikrųjų keldavau baimę. Tai buvo matyti žiūrovų akyse. Įtūžis kilo iš vidaus ir man šito reikėjo. Mano konkurentai juk manęs nelepino“.

„Kaip kovoti su dopingu? Matau tik vieną būdą, drastišką. Žmones reikia įbauginti. Tas, kuris įklius, važiuos namo. Be galimybės sugrįžti“.

Trumpai apie Mario Cipollini

Toskanietis Mario Cipollini (g. 1967), pramintas Cipo,  Super Mario, arba Il Re Leone (angl. Lion King), į dviračių istoriją įsirašė kaip sprinteris rekordininkas, ištobulinęs naują taktiką ir sugebėjęs laimėti rekordinį skaičių etapų trejose prestižiškiausiose pasaulio lenktynėse. „Tour de France“, kaip istorija byloja, Mario Cipollini nebuvo lemta nė sykio pasiekti Didžiojo finišo Eliziejaus laukuose, nes jis iškrisdavo pirmuosiuose kalnų etapuose.

REKLAMA

2002-ieji 35-erių metų M. Cipollini karjeroje buvo neeiliniai. Daugelio prestižinių vienadienių lenktynių laimėtojas pagaliau laimėjo išsvajotas „Milan-SanRemo“ lenktynes. Tais pačiais metais jis trečią kartą savo karjeroje (praėjus 10-čiai metų nuo pirmojo, t. y., 1992, 1993) tapo „Gent-Wevelgem“ nugalėtoju ir pirmąkart – Pasaulio čempionu. „Giro d'Italia“ lenktynėse jis trečiąkart laimėjo Taškų įskaitą (1992, 1997, 2002), o metų pabaigoje buvo apdovanotas prestižiniais „Vélo d'Or“ ir „Mendrisio d'Or“ apdovanojimais.

2003 metais laimėjęs dar du etapus „Giro d'Italia“ lenktynėse, M. Cipollini padidino savo pergalių skaičių iki 42, sumušdamas Alfredo Binda pasiektą rekordą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų