• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galimas britų karalystės valdovas princas Viljamas ruošiasi vesti. Tačiau karūna nebus didžiausias išbandymas jo išrinktajai. Paprastos stiuardesės dukters laukia didesnis iššūkis – tėvynainių širdyse pakeisti princesę Dianą.

REKLAMA
REKLAMA

Karališkojo kraujo personų gyvenimas retai būna kaip pasakose. Dažniausiai princai veda savo rato merginas – jei ne princeses, tai būtinai aristokrates. Anksčiau, tiesą sakant, jie neturėjo net galimybės susipažinti su paprastais mirtingaisiais. Bet laikai pasikeitė – valdovai „išėjo į liaudį“.

REKLAMA

Nutolę nuo tradicijų

Šiuolaikinis karūnuotasis jaunimas nuo savo protėvių skiriasi liberaliu požiūriu į širdies reikalus. Lyg susitarę, Europos princai ir princesės gyvenimo palydovais renkasi asmenis, neturinčius nė lašo mėlynojo kraujo.

Iš visų Senojo žemyno karališkųjų šeimų britiškoji išsiskiria griežčiausiu etiketu ir tuoktuvių tradicijomis. Kai kurias tų taisyklių negali pažeisti net pats monarchas. Pavyzdžiui, Britanijos sosto paveldėtojai negali išpažinti katalikybės arba tuoktis su katalikais – žinoma, jeigu nenori netekti karūnos. Jų santuokos turi būti palaimintos valdančiojo monarcho.

REKLAMA
REKLAMA

Apie nelygias santuokas karališkieji įstatymai, tiesa, nieko nesako. Bet kai 1936 metais karalius Eduardas VIII panoro susituokti su dukart išsiskyrusia amerikiete, jam teko rinktis arba ją, arba karalystę. Dabartinės Jungtinės Karalystės valdovės dėdė pasirinko savąją Volę Simpson ir, kalbama, gyvenimą baigė kaip laimingas žmogus.

Dabar sulaužyti tradicijas ketina karalienės anūkas – 28-erių Viljamas. Jo išrinktoji Ketrina Midlton pasigirti aristokratiška kilme negali. Tačiau būsimo jaunikio šeima su tuo susitaikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gimęs dirbti karaliumi

Princas Viljamas ir jo jaunesnysis brolis Henrikas, kurį visi vadina tiesiog Hariu, augo, niekam ne paslaptis, nelaimingoje šeimoje. Berniukų seneliai – Jos Didenybė karalienė Elžbieta II ir Edinburgo hercogas Filipas – niekada nemėgo jų motinos Dianos Spenser. Jie puikiai žinojo, kad jų sūnus apgaudinėja marčią su kita.

Kai Viljamui sukako septyneri, jis pareiškė motinai, jog užaugęs taps policininku – kad galėtų ją apginti. Bet Haris tuoj pat pareiškė broliui, jog užaugęs turės svarbesnį darbą – karaliaus.

REKLAMA

Princams buvo atitinkamai 13 ir 11 metų, kai jų tėvai išsiskyrė. O po pusantrų metų, 1997-ųjų rugpjūtį, jie liko be motinos.

Žuvus Dianai, princams Viljamui ir Hariui teko savarankiškai susidoroti ne tik su netektimi, bet ir antrąja tėvo santuoka – su ta pačia meiluže, tiek metų gadinusia jų mamos gyvenimą. Bet Viljamas užaugo tikras džentelmenas. Su pamote Kamila Parker-Boulz jį sieja draugiški, bet oficialūs santykiai. Princo santykiai su tėvu, kaip taikliai pastebėjo vienas britų laikraštis, yra „tvirti, bet šalti“.

REKLAMA

Vaikiškos meilės

Baigęs prestižinį Itono koledžą 2000-aisiais princas Viljamas gavo metus atostogų iki stojimo į universitetą. Jaunuolis patraukė į Afriką, kur pirmą kartą rimtai įsimylėjo: tris mėnesius gyvendamas Kenijos gyvūnų draustinio direktoriaus namuose Viljamas ne juokais susižavėjo šeimininko dukterimi 26-erių Džesika Kreig.

Grįžęs į gimtąją Angliją princas ėmė susitikinėti su 21 metų Arabela Masgreiv – seniausio šalyje polo klubo vadybininko dukra. Tačiau kai Viljamas įstojo į Sent Endriaus universitetą, šie santykiai nutrūko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tapęs seniausios aukštojo mokslo įstaigos Škotijoje studentu, Viljamas, užuot gyvenęs studentų bendrabutyje, nusprendė nuomotis butą name drauge su kitais kurso draugais. Tarp jų buvo ir mergina vardu Keitė. Keitė Midlton.

Milijonierė iš prastuomenės

Ketrina Elizabet Midlton – buvusių skrydžių palydovų dukra. Jos tėvas galiausiai tapo pilotu, bet kai 1987-aisiais šeima susilaukė trečio vaiko, nusprendė imtis verslo. Jie įsteigė kompaniją, paštu prekiaujančią šventėms bei vakarėliams reikalingomis prekėmis. Verslas netikėtai pasirodė labai sėkmingas, ir dabar Midltonai – milijonieriai.

REKLAMA

Keitė – vyriausias jų vaikas. Tėvai pasirūpino, kad ji mokytųsi gerose mokyklose, o koledže mergina atsiskleidė dar ir kaip puiki sportininkė: jai sekėsi ir tenisas, ir žolės riedulys, ir netbolas.

O štai jaunasis princas nebuvo nusiteikęs taip akademiškai. Po pirmųjų metų Sent Endriuse net manė mesti studijas. Būtent Keitė Midlton įkalbėjo jį pasilikti. Jau vien už tai karūnuotieji Viljamo giminaičiai turėtų būti dėkingi išsišokėlių iš prastuomenės atžalai: jį įtikino princą, kad sosto paveldėtojas be diplomo – „ne lygis“. Supratusi, kad vaikinui ne prie širdies meno istorija, Keitė patarė pakeisti ją geografijos paskaitomis. Geografija galiausiai ir tapo princo specialybe.

REKLAMA

Pirmosios repeticijos

Kada studentiška bičiulystė peraugo į meilę, niekas tiksliai nežino. Apie jaunuolių santykius buvo informuotas tik labai siauras artimų draugų ratas. Net tobulais įgūdžiais garsėjantys britai paparacai nieko nenutuokė. Galas žaidimui su spauda buvo padarytas tik 2005-ųjų liepą, jaunuoliams baigus universitetą.

Kai 2006 metų sausį princas išvyko į Sandhersto karališkąją karo akademiją, jie susitikinėjo arba Viljamo tėvo dvare netoli Tetberio, arba Keitės tėvo namuose. Londone slapstydavosi bute Čelsyje, kurį Keitei nupirko tėvai. Visą kitą laiką mergina praleisdavo visiškai viena. Ir tai buvo nemenkas išbandymas. Mat paparacai princo išrinktajai paskelbė tikrą medžioklę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labai pamažu 2006 metais princas Viljamas įvedė Keitę į šeimą. Jaunuoliai kelis kartus pietavo su karaliene Elžbieta; patiko Midltonų dukra ir princui Čarlzui, ir jo žmonai Kamilai.

Mergina iš karto pakluso žaidimo taisyklėms: nepaisant amžiaus, jokių lengvabūdiškų drabužėlių.

Tų pačių metų gruodį princas baigė Sandhersto akademiją. Į išleistuvių ceremoniją atvyko jo senelė, karalienė Elžbieta, tėvas su pamote. Ir Keitė. Bet ne viena – į renginį buvo pakviesti ir jos tėvai.

Tai jau buvo pirmasis rimtas ženklas, kad mergaitei iš prastuomenės karališkosios šeimos rodomas palankumas nėra atsitiktinis.

REKLAMA

Išsiskyrimas, išėjęs į naudą

2007-ųjų balandį į Didžiosios Britanijos bulvarinės spaudos pasaulėlį trenkė žaibas: karališkieji rūmai išplatino pranešimą, kad princas Viljamas išsiskyrė su drauge Keite Midlton.

Gandų apie tokio sprendimo priežastis tada sklandė daug ir visokių. Pagal vieną versiją, Viljamo šeimai nepatiko Keitės tėvai – ir ypač jų buvusi profesija. Didžiojoje Britanijoje niekam ne paslaptis, kad princesės Dianos smarkiai nemėgęs šešuras vis burnodavo, esą jo marti „rengiasi kaip stiuardesė“ – karalienės vyro lūpose šis palyginimas prilygo vos ne prostitutės sinonimui.

REKLAMA

Šiaip ar taip, skyrybų rezultatas buvo labai netikėtas: Keitė tapo tikra aukštuomenės gyvenimo apžvalgų žvaigžde. O Viljamas, kasdien matydamas buvusios draugės nuotraukas laikraščiuose, susiprato paleidęs tikrą lobį.

Nėra dūmų be ugnies

Konservatyviems britams Ketrina Midlton patinka. Ji nuoširdi, moka laikytis oriai ir tinkamai karūnuotai draugijai, nors etiketo, sakoma, niekada nesimokė. Tik vidinis būsimos princesės pasaulis vis dar yra paslaptis. Niekas nežino, kuo panelė Midlton domisi. Niekas niekada nėra matęs jos nei teatre, nei parodoje. Sporto salė ir madingi naktiniai klubai – štai visa 28 metų merginos veikla. Dar yra jos giminaičiai.

REKLAMA
REKLAMA

Gerai sakoma, kad draugus galima pasirinkti, o štai prie giminaičių būsime pririšti visą gyvenimą. Tiesą sakant, Keitei labai pasisekė, kad pastaraisiais metais karališkoji šeima įprato prie skandalų ir šeiminių krizių, antraip vargu ar jos ir princo Viljamo sužadėtuvėms būtų buvę lemta įvykti – tiek juodų avelių yra panelės Midlton, kilusios iš nuskurdusio šachtininkų kaimelio iš motinos pusės ir žemesnio rango teisininkų – iš tėvo, giminėje. Nors tiesa ir tai, kad dauguma kritikos Midltonų atžvilgiu yra paprasčiausias snobizmas.

Skaudžiausiai kliuvo Keitės motinai Kerolei Midlton. Nors to, kad per princo Viljamo išleistuves Sendhersto karališkojoje karo akademijoje kramtė nikotininę gumą, sau turbūt niekada neatleis ir pati ponia Midlton. Bet iš tikrųjų labiausiai šeimos įvaizdžiui pakenkė jos brolis, Keitės dėdė Geris Goldsmitas – nutukęs pasileidęs turtuolis, šešis mėnesius per metus gyvenantis savo 5 milijonų svarų vertės viloje Ibicoje, šniaukščiantis kokainą bei užsisakinėjantis 600 svarų už valandą imančias prostitutes iš Brazilijos.

Pati Keitė turi jaunesnius brolį ir seserį. 26-erių Pipa bei 22-ejų Džeimsas dabar niekur nesitraukia nuo staiga išgarsėjusios vyresnėlės – tokie artimi vienas kitam yra Midltonai.

REKLAMA

Visi jaunuoliai tebegyvena savo gimdytojų namuose Baklburyje netoli Redingo, Berkšire. Džeimsas Midltonas metė anglų kalbos studijas Edinburgo universitete tam, kad, prižiūrimas tėvų, pradėtų tortų kepimo verslą. Tačiau Londono aukštuomenės gyvenimas, kurio Džeimsas paragavo seseriai susipažinus su Jos Didenybės anūku, giliai įtraukė ir jį, ir Pipą. Jaunasis Midltonas, kalbama, įsižeidžia, jeigu paparacai neatpažįsta jo gatvėje. Jam labai svarbu patekti į žiniasklaidą: net jei į internetą patekusiose nuotraukose jis nufotografuotas kažkokiame vakarėlyje vilkintis Keitės suknelę.

Na, o panelė Pipa – niekas Midltonų giminėje tuo neabejoja – tikrai susiras gerą partiją: viešųjų ryšių ir rinkodaros srityje dirbanti energija kunkuliuojanti mergina tiesiog klesti supama visuotinio dėmesio. Pipa jau buvo susukusi galvą ir bankų imperijos paveldėtojui, ir hercogo sūnui, bet jie tebuvo tik tarpinės stotelės link to, ko iš tiesų gyvenime siekia ši mergina, kartą per vakarėlį išsirengusi ir susisupusi į tualetinį popierių.

Galbūt ne visi Midltonų šeimos nariai gaus kvietimus į karališkąsias vestuves, tačiau britams labiau rūpi tai, ar pavyks stiuardesės dukrai Keitei Midlton užimti britų širdyse tokią vietą, kokią vis dar užima Diana? Ar tikrai princesėmis tik gimstama, ar jomis galima ir tapti?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų