• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos Hamburgo mieste prieš teismą jau artimiausiu metu stos 10 Somalio piliečių, kaltinamų piratavimu, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad Somalio gyventojai kaltinami apie 900 kilometrų nuo Somalio pakrantės balandį užgrobę Vokietijos krovininį laivą. Užgrobtą laivą išvadavo Nyderlandų kovos su piratavimu laivo įgula. Piratai buvo apšaudyti, sulaikyti ir perduoti Vokietijos teisėsaugos pareigūnams.

REKLAMA

Tai bus pirmasis teismo procesas Hamburge dėl piratavimo bylos per pastaruosius 400 metų. Tuomet už šį nusikaltimą buvo skiriama mirties bausmė nukertant galvą.

Jei bus pripažinti kaltais, Somalio piliečiams už grotų gali tekti praleisti iki 15 metų.

Piratai teisiami retai, nes dažniausiai jie išlaisvinami nusikaltimo vietoje, o taip pat pasisavina milijonus dolerių išpirkos už pagrobtus laivus. Pasak draudimo verslo eksperto, kai kurios laivybos kompanijos dabar už vieną kelionę papildomai pasirengusios sumokėti po 15 tūkst. dolerių, kad jų laivai būtų draudžiami nuo 5 mln. dolerių išpirkos. Be to, milijonus dolerių kainuoja derybos ir sraigtasparniai, kuriais atskraidinami išpirkos pinigai.

Tai veikla, kurioje mažai rizikuojant galima daug uždirbti, tad mažai tikėtina, kad teismas Hamburge daug ką galėtų atbaidyti nuo piratavimo.

Pareigūnai skelbia, kad šiuo metu piratų žinioje yra 23 užgrobti laivai ir 500 įgulos narių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų