• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos gyventojai ir miesto svečiai „Hemingway's pub“ bare gali mėgautis bene didžiausiu alaus rūšių pasirinkimu pajūryje. XIX amžiaus pastate pačioje miesto širdyje įsikūręs baras pakeitė jame kelerius metus veikusią „Juodojo katino smuklę“. „Mūsų pagrindinis tikslas buvo tinkamai pakeisti anksčiau čia dirbusį barą, kad naujai atėję klientai nenusiviltų. Juk pirmasis įspūdis – pats svarbiausias. Rodos, mums tai pavyko padaryti ir prisijaukinti klientus – tiek vietinius, tiek atvykusius turistus“, - sakė „Hemingvėjaus“ baro vadovė Aušra Bezborodova.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, naujasis interjeras ir baro koncepcija buvo sukurta dizainerių pagalba. Interjerą „Senio ir jūros“ autoriaus vardo barui kūrė dizainerė Ugnė Marija Šiugždinytė.

REKLAMA

„Baro pavadinimas įpareigoja dekoruoti interjerą tokiomis priemonėmis, kad būtų sukurta jauki, intelektuali ir kultūringa atmosfera. Dekoruojant „Hemingvėjų“, norėjosi sukurti neįprastą atrakciją lankytojui, taip interjere atsirado senos knygos, kurios tapo puikiais šiltais akcentais. Ernesto Hemingvėjaus kūrinių tekstų neišnaudoti kaip dekoro elementų, būtų didelis praradimas. Tekstais mes papuošėme baro langus, o tai atrodo neįprastai ir suteikia atrakcijos kiekvienam lankytojui“, - pasakojo U.M.Šiugždinytė.

REKLAMA
REKLAMA

Dizainerės teigimu, savo darbą atliko ir fotomenininkai – pastarieji nuotraukose perteikė „Senį ir jūra“ taip, kad interjere jaučiamas išieškotas vientisumas.

„Atrasti tinkamus sprendimus „Hemingway's pub“ barui buvo be galo smagu, nes tai buvo daroma idėjiškai, su smagia kompanija, o kai viskas padaryta su meile, savomis moteriškomis rankomis, tai – nenusakomas jausmas. Labai tikiuosi, kad šis interjeras sukels teigiamas emocijas ir dvasinį pakylėjimą ir lankytojams, nes jame yra labai daug šilumos ir meilės“, - teigė interjero dizainerė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dizainerei antrino ir „Hemingvėjaus“ baro vadovė A.Bezborodova. „Interjeras yra šiltas ir jaukus. Turime daug nuolatinių klientų, kurie pamėgo šią vietą, užsuka kasdien po darbų. Kai kurie išlenkia po bokalą alaus, kiti mėgaujasi europietiška virtuve. Mes galime pasiūlyti net šešiolika alaus rūšių ir tai kol kas yra didžiausias asortimentas Klaipėdos senamiestyje. Be vietinės gamybos aludarių kūrinių, alus mus pasiekia iš Belgijos, Airijos, Danijos, Vokietijos, Ukrainos ir net Meksikos gamintojų, tad kiekvienas alaus mėgėjas atranda savo skonį“, - sakė A.Bezborodova.

REKLAMA

Kokio alaus puta labiausiai vilioja „Hemingvėjaus“ lankytojus? „Be vietinio „Švyturio“, galime pasidžiaugti tamsiu ir šviesiu belgišku „Grimbergen“. Pasigavusios mūsų sėkmę parduodant šį alų, ir kitos Klaipėdos užeigos nusprendė jį pasiūlyti savo asortimente. Tad, manau, pasirinkome teisingą kelią, jeigu juo nori eiti ir kiti“, - sėkmės receptą nupasakojo A.Bezborodova.

Pasak „Hemingway's pub“ baro vadovės, džiugu, kad šią alaus ir gero maisto vietą atranda ir užsieniečiai, kurie, sugrįžę į Klaipėdą, pakartotinai užsuka į  „Hemingvėjų“. „Didelė ir pastovi klientų dalis – užsieniečiai. Tai taipogi laikome įvertinimu, nes vietiniai mus puikiai žino, o turistui ši vieta – atradimas. Ir, tikime, kad ganėtinai malonus“, - šypsojosi „Hemingvėjaus“ baro vadovė A.Bezborodova.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų