• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovojant su kontrabanda siūloma didinti baudas už šį nusikaltimą, pasienio policijai suteikti didesnių įgaliojimų bei skatinti pareigūnus. Tokias kovos su kontrabanda priemones pirmadienį aptarė Vyriausybė, kuri kitais metais iš šešėlinės ekonomikos numačiusi ištraukti 1 mlrd. litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kontrabandos vežėjai, vairuotojai ar kurie nors kiti šios nusikalstamos veiklos dalyviai jau yra tiek pripratę prie dabar galiojančių baudų sistemų, kad tai tiesiog įtraukia į savo kontrabandinių prekių savikainą, kitaip sakant, jiems tas baudas sumoka jau tie didieji kontrabandos organizatoriai. Dabar esančios nustatytos baudos jau yra nepakankamai efektyvi priemonė“, – po pasitarimo sakė premjeras Andrius Kubilius.

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius patikslino, kad gabenant ar realizuojant kontrabandą pagal dabartinį reglamentavimą baudžiamoji atsakomybė numatyta tuomet, kai kontrabandos vertė yra didesnė nei 250 MGL, arba apie 36 tūkst. litų. Šiuo metu siūloma įvesti apysunkių nusikaltimų kategoriją, kai kontrabanda gabenama už vertę, didesnę kaip 50 MGL, arba 6,5 tūkst. litų. Tokiu atveju asmeniui būtų skiriama bauda arba laisvės atėmimo iki 4 metų bausmė. Naujoji tvarka, anot R. Šimašiaus, leistų geriau išsiaiškinti kontrabandos organizatorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų