• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Facebook“ socialiniam tinklui iškilo rimta problema trečiojoje pagal dydį jo rinkoje – Turkijoje, praneša „Alfafacebook.com“.

REKLAMA
REKLAMA

Turkijos Telekomunikacijų reguliavimo agentūros (TIB) vadovas Fethi Şimşekas pareiškė, kad šalyje galiojančio 5621 įstatymo 8 straipsnis prerogatyvą uždrausti interneto tinklalapius suteikia ne šalies baudžiamiesiems teismams, o TIB agentūrai.

REKLAMA

Karšti ginčai dėl „Facebook“ Turkijoje kilo po to, kai šalies pagrindinės opozicinės partijos lyderis Kemalis Kılıçdaroğlu savo „Facebook“ tinklalapyje nurodė esantis Turkijoje uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) narys. Turkijos valdžios atstovai kreipėsi į „Facebook“ reikalaudami pašalinti šią informaciją. Priešingu atveju, TIB atstovų teigimu, Turkijos interneto vartotojų prieiga prie „Facebook“ gali būti „sustabdyta“.

REKLAMA
REKLAMA

TIB agentūros vadovas pranešė, kad tai nebe pirmas atvejis, kai šalies valdžia išreiškė savo nepasitenkinimą dėl šalyje galiojančius įstatymus pažeidžiančio „Facebook“ turinio, ir kai kurie vyriausybės nariai esą jau yra pritarę planuojamam sprendimui uždrausti „Facebook“ Turkijoje.

Turkijos Interneto tarybos pirmininkas Serhatas Ozerenas pareiškė nematantis jokios būtinybės uždrausti prieigą prie „Facebook“, jei įstatymams prieštaraujantis turinys bus pašalintas iš šio portalo. Tačiau „Facebook“ grupė „Kılıçdaroğlu is a PKK member" vis dar tebeturi 3 narius ir nėra pašalinta iš portalo, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų