• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konstitucinis teismas atvertė Seimo narių L.Karaliaus ir A.Sacharuko bylą.

Seimo narys Linas Karalius trečiadienį Konstituciniame Teisme pripažino, kad į kelionę Pietryčių Azijoje šių metų sausį jis išvyko jau žinodamas apie pratęstą Seimo sesiją.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Konstitucinis Teismas susirinko į posėdį, kuriame nagrinėja Seimo kreipimąsi dėl apkaltų Seimo  nariams A. Sacharukui ir L. Karaliui. Atsakydamas į teismo klausimą kuriam laikui planavo kelionę ir ar žinojo apie pratęstą Seimo sesiją, L.Karalius teigė žinojęs, tačiau planavęs grįžti iki sesijos pradžios.

REKLAMA

Krikščionių partijos narys  apkaltos sulaukė be pateisinamos priežasties praleidęs posėdžius, neleistinai naudojosi diplomatiniu Seimo nario pasu,  paliko balsavimo kortelę ir taip sudarė sąlygas balsuoti kolegai. Jis išvyko apie tai neinformavęs Seimo valdybos, nors tai  yra privaloma.

Kitam Seimo nariui  A. Sacharukui apkalta inicijuota dėl  politiko  sąmoningo balsavimo už L. Karalių,  galimai neteisėto įgijimo ir naudojimo  kolegai priklausiusį dokumentą.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Krikščionių partijos frakcijos atstovas parlamentaras Aleksandras Sacharukas trečiadienį Konstituciniame Teisme (KT) pripažino balsavęs už frakcijos kolegą Liną Karalių, tačiau sako tokia buvo įprastinė balsavimo Seime praktika.

A.Sahcarukas tvirtino, esą balsuojant už kitus parlamentarus matęs  parlamento vadovę Ireną Degutienę, ir premjerą Andrių Kubilių.

Anot parlamentaro,  kitiems Seimo nariams  už tokius pažeidimus vienintelė sankcija buvo įspėjimas.

Į kitą teismo bus posėdį  kviečiami parlamentaras Algimantas Salamakinas, Seimo kanceliarijos Informacijos technologijų ir telekomunikacijų departamento direktorius Jurgis Bridžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų