• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę į Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio kliniką artimųjų buvo išvežtas jaunas obelaukietis. Į šią gydymo įstaigą jis pateko jau antrą kartą. Neturėdamas PSD, vyriškis nusprendė išsitraukti dantį pats.

REKLAMA
REKLAMA

Gydymas truks ilgai

Vyro artimieji pasakojo, jog jį apžiūrėję ir tyrimus atlikę vilniečiai medikai kalbėjo apie tai, kad reikės kovoti dėl penkių vaikų tėvo gyvybės.

REKLAMA

Pirmą kartą į Žalgirio klinikas vyras buvo išvežtas prieš mėnesį. Jam skaudėjo žandikaulį ir galvą, kuri buvo ištinusi.

Paaiškėjo, kad vyrui po galvos dangalais kaupiasi pūliai.

Obelaukietis susirgo po to, kai nutarė savarankiškai namuose išsigydyti skaudantį dantį. Į stomatologus jis nesikreipė. Tiesiog išgėrė alkoholio ir dantį išsitraukė namuose rastomis replėmis.

Tačiau po šios „operacijos" jam nepalengvėjo. Dar blogiau - pradėjo kauptis pūliai.

Vilniaus Žalgirio ligoninės gydytojai rugpjūčio 31 dieną smilkinyje atvėrė pūlinį, jį išvalė. Po kiek laiko vyrą išleido į namus.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau liga nesitraukė. Todėl užpraeitą antradienį obelaukietis kreipėsi į Biržuose dirbantį gydytoją stomatologą R. Leskauską. Šis skyrė gydymą antibiotikais. Tačiau paciento būklė negerėjo.

Šeštadienį į Biržų ligoninės priimamąjį atvežtą obelaukietį apžiūrėjo gydytojas traumatologas D. Jakubėnas. Medikas sakė, kad pacientas atrodė labai prastai, o tyrimai buvo blogi. Skirti stiprūs antibiotikai nepadėjo.

Todėl nutarta obelaukietį vėl išsiųsti į Vilniuje esančią ligoninę, kurioje jis buvo pradėtas gydyti. Neatmetama, kad jis buvo išleistas nebaigus gydymo kurso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį vilniečiai medikai obelaukiečiui iškart atliko operaciją, drenavo plaučius. Jis gydomas stipriais antibiotikais, iš plaučių šalinami susikaupę pūliai.

„Biržuose, mano žiniomis, per metus pasitaiko du - trys panašūs susirgimai. O šis atvejis tik dar kartą parodo, kad žmonėms reikia laiku susitvarkyti dantis. Ir jokiu būdu nebandyti jų traukti savarankiškai. Juk operacijas atliekantys gydytojai laikosi sterilumo, naudoja tinkamus vaistus, reikalui esant skiria gydymą", - tvirtino gydytojas D. Jakubėnas.

Uždegimas - sunkus

Obelaukiečiui diagnozuota medinė flegmona - difuzinis pūlingas uždegimas, iš lėto besivystantis po apatiniu žandikauliu, iš burnos patekus mikrobams.

Ši flegmona gali spausti kvėpavimo takus ir dusinti ligonį.

Liga prasideda staiga. Temperatūra pakyla ir laikosi iki 37,5 - 38,5 laipsnių. Pacientas jaučiasi silpnai, skauda galvą.

Mirštamumas nuo šios ligos didelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų