• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netrukus Saudo Arabija ketina įvesti naują įstatymą, pagal kurį visi šalies interneto leidiniai ir tinklalapiai, tarp kurių ir tinklaraščiai bei forumai, turės atlikti privalomą registraciją. Apie tais pareiškė Informacijos ir kultūros ministerijos atstovas Abduasl Rahmanas Al-Hazza.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies valdžios teigimu, naujas įstatymas nukreiptas išimtinai prieš šmeižtą ir dezinformaciją internete, ir neturi riboti žodžio laisvės. Tačiau ekspertai pažymi, jog Saudo Arabija jau seniai vykdo interneto cenzūrą, o tradicinėms žiniasklaidos priemonėms taikomi griežti apribojimai. Valdžia visiškai kontroliuoja spausdintinę žiniasklaidą ir gali sulaikyti žurnalistą, jei tas leis sau laisvamanybę.

REKLAMA

Ankščiau vietos valdžia jau suimdavo tinklaraščius rašiusius internautus, kurie kritiškai vertino gyvenimą šalyje. Taip pat buvo cenzūruojami ir „Twitter“ mikrotinklaraščiai. Tačiau naujasis įstatymas taps pirmuoju bandymu reguliuoti visą internetą.

Šalyje populiarėjant tinklaraščiams, valdžia jiems skiria vis daugiau dėmesio, norėdama juos kontroliuoti taip pat, kaip ir tradicines žiniasklaidos priemones. Valdžios veiksmai sukėlė didelį nepasitenkinimą tarp šalies internautų, kurie savo protestą išreiškė naudodami „Twitter“, nes viešos protesto akcijos Saudo Arabijoje yra uždraustos. Tačiau reikia pažymėti, jog įstatymas dar neįsigaliojo ir šalies internautai gali tikėtis, jog jis bus atšauktas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų