• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mančesteryje įvykusio kasmetinio Didžiosios Britanijos profesinių sąjungų suvažiavimo dalyviai susitarė šalyje surengti konsoliduotų akcijų seriją ir protestuoti prieš valdžios planus mažinti biudžeto išlaidas, skelbia Britanijos žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA

Spalį prieš oficialų iždo kanclerio pateikto valstybės biudžeto projekto svarstymą Londono centre bus surengta masinė manifestacija. Projekte bus nurodyta, kur ir kiek konservatorių ir liberalų demokratų koalicinė vyriausybė ketina mažinti išlaidas.

REKLAMA

Kitas visuotinių protesto akcijų etapas įvyks ateinančių metų kovą. Jei tokios protesto akcijos neįtikins Jungtinės Karalystės vyriausybės peržiūrėti savo planus, profsąjungos ketina rengti nacionalinius streikus. Streikus taip vėlai ketinama rengti todėl, kad iki to laiko žmonės jau bus pajutę visą „malonų“ išlaidų mažinimo poveikį ir bus susikaupęs nepasitenkinimas valdžios politika, todėl streikuose dalyvaus daugiau žmonių.

O nepatenkintų tikrai bus. Štai, pavyzdžiui, antrame pagal dydį Britanijos mieste Birmingeme savivaldybė jau išsiuntinėjo 26 tūkstančiams valstybės tarnautojų pranešimus, kad valstybės tarnyboje yra darbuotojų perteklius, todėl jie gali būti atleisti, jei nesutiks su naujomis darbo sutarčių sąlygomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų