• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ugnis pražudė penkis rokiškėnus

Praėjusio penktadienio vidurnaktį kone visos Rokiškio rajono ugniagesių pajėgos skubėjo į Upės tako gatvę, kurioje liepsnojo Šv. Mato bažnyčios pašonėje stovintis medinis penkiabutis.

REKLAMA
REKLAMA

Gelbėjo kaimynai

Gaisras įsismarkavo tankiai apgyvendintame tokių pačių medinių namų kvartale, todėl buvo kilęs realus pavojus ir aplinkiniams gyventojams. Gelbėtojai pasirodė, kai namas su mansarda jau liepsnojo atvira ugnimi.

REKLAMA

Vienai čia gyvenančiai šeimai išsigelbėti padėjo į gaisravietę atbėgę kaimynai – atnešė ir į antro aukšto palangę atrėmė kopėčias. Jomis nulipo pro langą išlindę du suaugę žmonės ir trys jų vaikai.

Dar viena pirmame aukšte gyvenanti pensininkė, kuri prieš kiek laiko buvo susilaužiusi koją, iš namo išėjo pati, pasiramsčiuodama lazdele.

Jau po 5 minučių atvykę ugniagesiai į patį gaisro pragarą mansardoje pateko tik numaldę ten siautėjusias liepsnas. Ugnis nuniokojo didžiąją dalį stogo, išdegė abu mansardoje įrengti butai.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus į lauką buvo išnešti dūmais apsinuodijusių sutuoktinių Viliaus Latono (47 m.) ir Irenos Latonienės (46 m.) kūnai, o įkandin jų gelbėtojai jau traukė apanglėjusius, sunkiai atpažįstamus Birutės Griškėnienės (48 m.), jos sugyventinio Pranciškaus Laužadžio (48 m.) ir gyvenamosios vietos neturinčio Valdo Jankelio (41 m.) palaikus.

Japonu pravardžiuojamas V. Jankelis buvo pasisvečiuoti užsukęs prašalaitis, visi kiti žuvusieji gyveno šiame name.

Gaisro aukų galėjo būti ir daugiau, tačiau drauge su žuvusiąja B. Griškoniene gyvenusi jos dukra bei 3 mėnesių amžiaus anūkas nelaimės naktį gulėjo ligoninėje, o jaunesnioji dukra viešėjo pas atskirai gyvenančią močiutę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pavojus visam kvartalui

Ugniagesiai suspėjo išnešti du balionus su dujomis, todėl degančiame name pavyko išvengti sprogimo.

Sudegė visas iš tik ką suremontuoto kito mansardos buto išsigelbėjusios šeimos turtas, be to, karštis, dūmai ir vanduo apgadino pirmame namo aukšte įrengtas gyvenamąsias patalpas.

Po nelaimės medinis penkiabutis jau nebetinkamas gyventi.

Ugniagesiai džiaugėsi, kad tą naktį oras buvo nevėjuotas ir jiems pavyko neleisti ugniai persimesti į aplinkinius pastatus, nes antraip gaisras senamiestyje galėjo virsti masine tragedija.

REKLAMA

Gaisro priežastys dar tiriamos, o vietos gyventojai spėlioja, kad jį sukelti galėjo skolų neskubančiam atiduoti neseniai iš Ispanijos sugrįžusiam kaimynui keršijantys kreditoriai arba patys liepsnose žuvę nelaimėliai. Ši kompanija mėgo išgerti ir dažnokai su ugnimi elgdavosi neatsargiai. Kaip tik nelaimės išvakarėse V. ir I. Latonai buvo gavę socialines pašalpas, todėl, kaip buvo įpratę, prisikvietė svečių ir surengė triukšmingas išgertuves.

Nelaimės tyrėjams talkina iš Vilniaus atvykusi Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento ekspertų grupė. Gaisravietėje triūsia vietos ugniagesių inspektoriai, policijos ir prokuratūros pareigūnai. Pirminiais duomenimis, pagrindinis gaisro židinys buvo namo laiptinėje, todėl aiškinamasi, ar jis negalėjo kilti dėl netvarkingos elektros instaliacijos.

REKLAMA

Tik Faktai:

Šis gaisras šiemet pirmasis Lietuvoje, kuriame žuvo net 5 žmonės. Iki tol po du žmones ugnis buvo pražudžiusi 15 gaisrų, 4 gaisruose žuvo po 3, o viename – 4 mūsų šalies gyventojai.

Per 8 šių metų mėnesius Lietuvoje kilo 9416 gaisrų, juose žuvo 141 žmogus. Iš jų 52 žuvo dėl neatsargaus rūkymo lovoje, o dar 49 žuvo neatsargiai elgdamiesi su ugnimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų