• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar Šiaulių miesto savivaldybėje įvykusiame Trišalės tarybos posėdyje nutarta reikalauti miesto Tarybos apriboti naktimis alkoholiu prekiaujančių įmonių darbo laiką iki 22 valandos, pažaboti naktinių klubų miesto centre veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

Barus suskaičiavo, degalines pamiršo

Stanislovas Gurejevas, Savivaldybės Ekonomikos skyriaus vedėjas, informavo, kad Savivaldybė iš policijos gavo pakankamai duomenų, kurių pagrindu bus balsuojama dėl devynių naktinės prekybos alkoholiu taškų darbo laiko iki 22 valandos apribojimo.

REKLAMA

Be to, jau surinkta medžiaga apie nusikaltimus ir viešosios tvarkos pažeidimus prie naktinių barų „Mega“, “Pegasas“ ir “Martini“, kuriuos papildo gausybė gyventojų skundų. Šį klausimą dėl laiku nepateiktos informacijos ketinama kelti kitame Tarybos posėdyje.

Šiaulių Centro policijos nuovados viršininkas Eugenijus Takuševičius tvirtino, kad policija beveik iš kiekvieno taško gaunanti po pusšimtį pranešimų, ir visi jie (ir prie naktinės prekybos taškų, ir prie prestižinių naktinių barų) esą tie patys: muštynės, kūno sužalojimai, vagystės, šlapinimasis. Ir tai, anot policijos atstovo, tik oficialūs skaičiai, apie daugybę atvejų nepranešama, todėl galime kalbėti ne apie pavienius atvejus, o apie sistemą.

REKLAMA
REKLAMA

Anot S. Gurėjevo, į juodąjį sąrašą įtraukti bene visi realiai naktį prekiaujantys taškai, išskyrus dvi degalines, dėl kurių nusiskundimų nebūta.

Tačiau vakar užsiminta apie būtinybę peržiūrėti ir degalinių-barų darbo laiką, antraip šios gali perimti visą naktinę klientūrą.

Ketvirtadienį, anot S. Gurėjevo, Taryba ketina kreiptis į Seimą ir dėl Alkoholio įstatymo pakeitimų.

Neduoda sutikimo būti kankinami

Bene karščiausiai buvo sprendžiamas naktinių barų gyvenimas. Barų kaimynystėje esančių bendrijų atstovai siūlė apriboti tokių barų darbo laiką iki 24 valandos arba griežtai riboti ir kontroliuoti pačių barų ir jų klientų keliamą triukšmą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bulvare įsikūrusio naktinio baro „Pegasas“ kaimynai tvirtino, kad šešrius metus kenčia nuo bare grojamos muzikos, šlapinimosi ir dergimo aplinkui.

„Mes neduodame sutikimo būti kankinami“— sakė naktinio baro “Mega“ kaimynystėje esančio namo atstovas Ričardas Stonys. Vyras pasakojo dėl triukšmo atsibundantis po penkis— šešis kartus ir turintis skambinti arba į policiją, arba į klubą, “kad prisuktų rankenėlę“. Jis pateikė Visuomenės sveikatos centro pažymą apie tai, kad iš baro sklindanti muzika viršija higienos nustatytas normas. O jei higienos normos neatitinka Lietuvos Respublikos nustatytų, mokė pilietis valdininkus, iš karto turi būti stabdoma veikla.

REKLAMA

„Jei mašinos lemputė neveikia, mašina nepraeis techninės apžiūros, o čia ne lemputė, čia krūvos žmonių“, — kalbėjo R. Stonys.

Miesto tarybos narys E. Peleckis informavo, kad bulvare įsikūrusiam kino teatro „Laikas“ pastatui išduotas leidimas rekonstrukcijos darbams, ir kad savininkai čia ketina steigti dar vieną naktinį klubą.

„Blogiausia, kad miesto valdžia neturi vizijos, koks turi būti naktinis gyvenimas Šiaulių bulvare. Jei valdžia įsivaizduoja, kad Šiaulių bulvare naktinis gyvenimas turi virti, kaip Paryžiuje ar Las Vegase, tai turime sugalvoti ir getą, į kurį galėtume sukelti centro gyventojus“, — sakė Rasa Jasmontienė, Trišalės tarybos pirmininkė, gyvenanti “Pegaso“ kaimynystėje.

Savivaldybės Taryba dėl naktinės prekybos alkoholiu baruose turi apsispręsti šį ketvirtadienį.

 

Nijolė Koskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų