• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Girtavimas plinta net kariuomenėje

Kad pasigailėjimo girtaujantiems tarnybos metu nebus, nuolat kartoja ir krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė. Tačiau kai šių metų balandį žurnalistai užklupo pačioje KAM vidury dienos prisivaišinusius karininkus, ministrė juos gynė, esą vyno taurė - ne girtavimas.

REKLAMA
REKLAMA

Girtauja tiek karininkai, tiek ir eiliniai. Štai trečiadienį Vilniaus apygardos administracinis teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti dešimtojoje Provincijos atkūrimo grupėje (PAG) tarnavusių vyresniųjų leitenantų Alberto Baciuškos ir Aurimo Andriuškevičiaus bei kapitono Pauliaus Barkausko skundus dėl krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės įsakymo. Juo kariams buvo skirta drausminė nuobauda už padarytą šiurkštų pažeidimą – išleidimas į atsargą.

Alvydas Jokšas, Viešosios įstaigos Karių teisių gynimo centro direktorius: "Remiantis Alkoholio kontrolės įstatymu, kariniuose daliniuose negali būti vartojamas alkoholis, taip pat parduodamas. Aiškintis, kodėl misijoje nesilaikoma įstatymo, yra ne karių problema, o KAM. Turi būti aiškiai nuspręsta, ar vartojamas alkoholis, o jeigu taip, tai neturi būti jokių pretenzijų."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų