• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei būtų buvę daugiau laiko, Vengrijos „Grand Prix“ metu Michaelis Schumacheris galėjo būti diskvalifikuotas, teigia buvęs lenktynininkas D. Warwickas. Sekmadienio lenktynėse Rubenso Barrichelo į sieną vos neįstūmęs M. Schumacheris jau nubaustas. Jis kitame etape startuos dešimtimi starto pozicijų žemiau.

REKLAMA
REKLAMA

„Juodos vėliavos išskleidimas būtų parodęs geresnį pavyzdį mūsų jaunimui. Bet kol gavome vaizdinius įrodymus, laikas išseko, tad turėjome elgtis atgaline data“, – radijo stočiai „5 live“ teigė buvęs „Formulės-1“ pilotas Derekas Warwickas.

REKLAMA

„Mercedes“ atstovaujantis M. Schumacheris atsiprašė „Williams“ komandos piloto R. Barrichello, nors prieš tai gynė savo manevrą, kurio metu buvusio „Ferrari“ komandos draugo sekmadienio lenktynių pabaigoje jis vos neįstūmė į sieną.

D. Warwickas, kurio 22-erių metų brolis žuvo vairuodamas lenktyninį automobilį, stebėjo lenktynes Budapešte, mat šį sezoną FIA kviečia buvusius lenktynininkus teisėjauti varžyboms.

REKLAMA
REKLAMA

55-erių metų D. Warwickas, dalyvavęs 162 „Grand Prix“ ir atstovavęs tokioms komandoms kaip „Toleman“, „Arrows“, „Renault“, „Brabham“, teigė, kad M. Schumacherio elgesys „nuvylė“.

„Mes apklausėme Rubensą ir Michaelį ir mane nuvylė tai, kaip Michaelis su tuo tvarkėsi. Tad neturėjome kito pasirinkimo, kaip skirti jam dešimties starto pozicijų baudą“, – sakė buvęs lenktynininkas.

„Jeigu būtų likę pakankamai ratų, [galėjome jį diskvalifikuoti], tačiau tam reikia turėti vaizdinius įrodymus ir būti tikram, kad visi keturi arbitrai sutinka“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Warwickas įsitikinęs, kad M. Schumacheriui skirta bausmė praktiškai užkerta kelią jam varžytis Belgijos etape.

„Turi peržiūrėti turimą vaizdo medžiagą ir gali jį diskvalifikuoti vieneriom ar dvejom lenktynėm. Tačiau manėme, kad 10 starto pozicijų bausmė yra didelė, dalyvaujant kitame etape. Iš esmės tai pašalina jį iš lenktynių Belgijoje. Reikia tikėtis, kad jis iš to pasimokys ir prisimins, kad naujieji arbitrai netoleruos tokio vairavimo“, – teigė jis.

Peržiūrėjęs incidento medžiagą 41 metų M. Schumacheris teigė: „Turiu pasakyti, kad arbitrų priimtas sprendimas yra teisingas: manevras prieš Barrichello buvo per grubus“.

REKLAMA

„Aš aiškiai norėjau jam apsunkinti lenkimą, tad jam aiškiai parodžiau, kad nenoriu jo praleisti, bet savo manevru nenorėjau sukelti jam pavojaus“, – kalbėjo lenktynininkas.

Bauda – dar vienas nuviliantis epizodas septyniskart pasaulio čempiono M. Schumacherio karjeroje po sugrįžimo į sportą po trejų metų pertraukos.

Vokietis turėjo vilčių kautis dėl aštuntojo titulo su „Mercedes“ komanda, tačiau jis iškrypo iš vėžių ir atsilieka nuo komandos draugo Nico Rosbergo.

Kritikai teigė, kad M. Schumacherio veiksmai sekmadienio lenktynėse suteršė jo vardą. Tačiau D. Warwickas teigia: „Nereikia pamiršti, kad jis laimėjo 91 lenktynes ir septynis pasaulio čempionatus“.

Tiesa, šiemet vokiečiui sekasi kur kas sunkiau – po 12 etapų jis su 38 taškais užima tik devintą vietą, o nuo lyderio Marko Webberio (161 tšk.) iš „Red Bull“ atsilieka net 123 taškais. Iki šio „Formulės-1“ sezono pabaigos liko 7-erios lenktynės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų