• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Futbolo aistruoliai šiuo metu turi ypač saugoti savo širdis – žaidžiant mėgstamai komandai išauga širdies infarkto rizika. Vokietijoje atliktas tyrimas parodė, kad per Pasaulio futbolo čempionatą 2006-aisiais, kai žaisdavo vokiečių rinktinė, greitosios pagalbos medikai dėl ūmaus infarkto įtarimų sulaukdavo beveik tris kartus daugiau iškvietimų nei paprastai, rašo „Global Press“.

REKLAMA
REKLAMA

Galimo širdies infarkto požymiai vyrams dažniausiai yra skausmai krūtinės srityje, skausmas įkvepiant, pykinimas ar vėmimas. Žmogų išpila šaltas prakaitas. Širdies problemų turintiems pacientams rekomenduojama reguliariai naudoti medikamentus, nepamiršti jų ir per futbolo pasaulio čempionatą.

REKLAMA

Kai žmogus yra emociškai susijaudinęs, organizmas išskiria didelį kiekį streso hormonų. Tai gali sukelti širdies ritmo sutrikimus ar širdies infarktą.

Širdies infarkto rizika ypač smarkiai padidėja per finalines rungtynes arba mušant vienuolikos metrų baudinius, nes tada įtampa pasiekia kulminaciją.

Padidėjus susijaudinimui, širdies problemų turintiems asmenims rekomenduojama lėtai kvėpuoti ir taip sumažinti pulso dažnį, o kartu tausoti širdį. Jei tai nepadeda, reikėtų laikinai išjungti televizorių ir jį įjungti pasibaigus rungtynėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų