• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 7 – 13 d. Lietuvoje lankysis ir konferencijas ves Popiežiaus namų pamokslininkas, pranciškonų kapucinų vienuolis Raniero Cantalamessa, praneša Krikščionybės žiniasklaidos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

R. Cantalamessa kalbės Gerosios Naujienos šventėje Vilniuje (birželio 12 d.,Vilniaus arkikatedroje bazilikoje) bei Atsinaujinimo Šventojoje Dvasioje dienoje Kaune (birželio 13 d.,Vytauto Didžiojo universiteto didžiojoje salėje, S. Daukanto g. 28). Tai jau antras svečio iš Romos apsilankymas Lietuvoje. Čia jis lankėsi 1999 m vasarą ir vedė konferencijas skirtas pasirengti 2000 metų jubiliejui.

REKLAMA

Raniero Cantalamessa gimė 1934 m. vidurio Italijoje, Askoli Pičeno provincijoje. Įstojo į Mažesniųjų brolių kapucinų ordiną,1958 m. įšventintas kunigu. Po teologijos ir klasikinės literatūros studijų dėstė Milano katalikiškajame universitete. 1975 –1981 m. priklausė Tarptautinei teologijos komisijai. 1980 m. buvo paskirtas Popiežiaus namų pamokslininku, šias pareigas eina iki šiol. Advento ir gavėnios penktadieniais jis sako pamokslus popiežiui ir Romos kurijos bendradarbiams. Tėvas Raniero Cantalamessa OFM Cap. veda konferencijas ir rekolekcijas visame pasaulyje, jis dažnai kviečiamas kalbėti ekumeniniuose renginiuose.

REKLAMA
REKLAMA

Italijos televizijoje daugelį metų veda kultūros ir religijos laidas. 1999 m. lankydamasis Lietuvoje vedė konferencijas kunigams, vienuoliams ir pasauliečiams. Jo knygos ir straipsniai skelbiami įvairiomis kalbomis. Asmeninė t. Raniero interneto svetainė: www.cantalamessa.org .

Lietuviškai išleistos t. Raniero Cantalamessa knygos: „Velykų slėpinys“, „Eucharistija – mūsų pašventinimas“, „Marija – Bažnyčios veidrodis“. Šio apsilankymo proga pasirodys ir nauja jo meditacijų apie Šventąją Dvasią knyga „Dvasios giesmė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų