• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungos, Lotynų Amerikos ir Karibų valstybių vadovų susitikime Madride dalyvaujantis Lietuvos užsienio reikalų viceministras Šarūnas Adomavičius antradienį susitiko su Meksikos užsienio reikalų viceministre Lourdes Aranda.Susitikime buvo aptartos dvišalio ir daugiašalio bendradarbiavimo aktualijos. Š.Adomavičius  pakvietė Meksikos kolegę atvykti dvišalių politinių konsultacijų į Vilnių.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 17 dieną vykusiame  Europos Sąjungos ir Lotynų Amerikos bei Karibų šalių užsienio reikalų ministrų susitikime Lietuvos užsienio reikalų viceministras diskusijose apie ES ir LAK regionų partnerystės perspektyvas akcentavo demokratijos stiprinimo svarbą.

REKLAMA

Š.Adomavičius paragino abu regionus glaudžiau bendradarbiauti skleidžiant demokratijos vertybes pasaulyje, tam išnaudoti tarptautinius forumus, tarp jų ir Demokratijų bendriją, kuriai šiuo metu pirmininkauja Lietuva.

ES ir LAK šalių vadovų susitikime Ispanijoje Š.Adomavičius dalyvauja Ministro Pirmininko kanclerio Deivido Matulionio vadovaujamos delegacijos sudėtyje. Madride susirinkę daugiau kaip 60 Europos Sąjungos ir Lotynų Amerikos bei Karibų valstybių ir vyriausybių vadovai diskutuoja, kaip abu regionai gali efektyviau prisidėti prie globalių problemų, tokiu kaip finansų ir ekonominė krizė, klimato kaita, sprendimo, taip pat svarstoma, kaip padėti Haičiui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų