• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasideda smalsiam ir kūrybingam jaunimui skirtas projektas „Pameistrys“.

Projekto metu dalyviai (pameistriai) amato ar profesijos mokysis tiesiai iš pasirinktos srities profesionalo.

REKLAMA
REKLAMA

Pameistrystė suteiks galimybę ne tik iš labai arti pažinti profesiją meistro vietoje, bet ir atlikti vieną darbą. Meistrauti kvies mados ekspertas ir politikos senbūvis, breiką šokantis ūkininkas padės išspausti sūrį, o auditoriją užburiantis profesorius padės išmokti akademinių paslapčių.

REKLAMA

Projektą organizuojančios Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos Vilniaus skyriaus pirmininkas Marius Skarupskas sako: „Ruošdamiesi projektui vadovavomės sau taikoma taisykle „vieni kalba, o kiti daro“, todėl ir jaunieji pameistriai turės ne tik susipažinti su veikla, bet ir atlikti realų darbą su meistrais. Jei domiesi politika, teks realiai rengti įstatymo pataisą ar projektą. Su virtuvės meistru sukursi naują receptą, jeigu užmigti neleidžia nerealizuota muzikinė svajonė, su muzikantu sukursi ir įrašysi dainą.“

REKLAMA
REKLAMA

Meistrų sąraše galima rasti iškilių asmenybių,tarp kurių yra Vilniaus Universiteto docentas profesorius Boguslavas Gruževskis, europarlamentaras Justas Vincas Paleckis ir LR Seimo narys Algirdas Sysas, receptų kūrimo paslaptis atskleisiantis genialusis virtuvės šefas Ruslan Bolgov, dainas pameistriui kurti padėsiantis roko grupės „Skyders“ lyderis Tomas Šileika, melodiją nuotraukose užfiksuoti mokysiantis fotografijos meistras Pijus Vyčas ir kiti.

Vienas iš projekto meistrų, grupės „Skyders“ vokalistas Tomas Šileika, paklaustas, kuo pameistrystė bus naudinga projekto dalyviams, nedvejodamas taria: „Noras kurti – galingiausia žmogaus egzistencinė jėga. Tai ji yra pažangos ir laisvės nešėja. Gaila, kad mūsų šalyje daug puikių ir gabių jaunų žmonių, susidūrę su aršia rinkos fundamentalizmo realybe, dažnai nuleidžia rankas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip prarandame talentus ir šviesesnės ateities mūsų šalyje perspektyvą. Džiaugiuosi, galėdamas solidariai prisidėti prie šios neabejotiną vertę kuriančios iniciatyvos ir pasidalinti savo žiniomis bei patirtimi su jaunais, perspektyviais žmonėmis.“

Projektas „Pameistrys“ prasideda 2010 m. balandžio 28 d. Meistrauti kviečiami jaunuoliai nuo 16 iki 30 metų amžiaus. Dalyvių atranka į pameistrius baigsis gegužės 20 d. Registracijos anketą ir daugiau informacijos rasite oficialioje „Pameistrio“ internetinėje svetainėje www.pameistrys.eu .

Pagal www.pameistrys.eu pateiktą informaciją

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų