• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tiek visame pasaulyje, tiek Lietuvoje veikiantys kelionių organizatoriai dėl Islandijoje išsiveržusio ugnikalnio sukelto pelenų debesies patyrė nemažai nuostolių. Ne išimtis ir tarptautinis kelionių organizatorius TEZ TOUR, kurio keleiviai sutrikdyto oro uostų darbo metu ilsėjosi Ispanijoje, Egipte, Tailande, kita dalis tomis dienomis turėjo išvykti poilsiauti į Turkijos bei Egipto kurortus.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiesioginiai ir apskaičiuojami nuostoliai susiję su: papildomu orlaivių siuntimu paimti poilsiaujančių keleivių, papildomomis apgyvendinimo bei maitinimo paslaugomis, kurias kelionių organizatorius apmokėjo savo lėšomis, papildomomis pervežimų paslaugomis apgyvendinant vietų turinčiuose viešbučiuose bei kelionėms į oro uostą, daug atsidavimo reikalaujančiu gidų darbu sudėtingomis aplinkybėmis ir kt. Tokio pobūdžio tiesioginiai ir apskaičiuojami nuostoliai viršija 500 tūkst. litų“, - sakė TEZ TOUR Lietuvoje finansininkė Diana Rakauskienė.

REKLAMA

Taip pat įvertinus negautas pajamas dėl pinigų grąžinimo neišvykusiems turistams tomis dienomis, kai buvo uždraustas oro uostų darbas, kelionių organizatorius patyrė netiesioginių nuostolių. Į poilsines keliones turėjo išvykti apie 860 žmonių, bet kol kas dar nėra aiškiai žinoma, kiek iš jų norės susigrąžinti pinigus, o kiek perkels kelionę į kitą datą. Ne visi keleiviai turi galimybę nukelti savo atostogas tolimesniam lakui – jiems bus grąžinti pinigai.

„Kol kas dar sunku įvertinti netiesioginius nuostolius dėl negautų pajamų, bet numatome, kad negautos pajamos viršys 1 mln. litų, tad bendroje sumoje tiesioginiai ir netiesioginiai nuostoliai gali būti apie 1,5 mln. litų. Sumos dar tikslinamos, nes laukiama paskaičiavimų ir iš sutinkančiųjų atstovybių, partnerių“, - teigė D. Rakauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų