• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje penktadienį vykusiose Lietuvos ir Baltarusijos užsienio reikalų ministerijų delegacijų konsultacijose aptartas Lietuvos pasirengimas pirmininkauti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO) 2011 metais, numatoma šios organizacijos darbotvarkė kitais metais ir Europos saugumo dialogo ateitis.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikime, kuriame dalyvavo Lietuvos užsienio reikalų ministerijos politikos direktorius Eitvydas Bajarūnas, Lietuvos pirmininkavimo ESBO koordinatorius Rytis Paulauskas ir Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos Vyriausiosios Europos valdybos viršininko Aleksejaus Skripko vadovaujama delegacija, svarstyti galimi ESBO veiklos prioritetai saugumo, ekonominėje, aplinkosaugos ir žmogaus teisių srityse, taip pat demokratizacijos, įskaitant ir rinkimų stebėjimą, klausimai.

REKLAMA

Su Baltarusijos, 2010 metais pirmininkaujančios ESBO Ekonomikos ir aplinkosaugos komitetui, atstovais aptarta ir siūloma Lietuvos pirmininkavimo prioritetinė tema - energetinis saugumas, galimos iniciatyvos transporto klausimais.

Taip pat buvo aptartos iniciatyvos, skatinančios regioninį ir subregioninį bendradarbiavimą ESBO erdvėje, pasikeista nuomonėmis dėl dar 2010 metais numatomo surengti ESBO valstybių narių vadovų susitikimo darbotvarkės.

Lietuva ESBO pirmininkaus 2011 metais. Tikimasi, kad pirmininkavimas organizacijai padės sustiprinti tarptautinį ir regioninį Lietuvos vaidmenį, pasirengti pirmininkauti Europos Sąjungoje 2013 metais ir galimai narystei Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje 2014-2015 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų