• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį į Italijos sostinę Romą išvykusi Vaida Genytė rytoj, kovo 30 d., dalyvaus Velykų festivalyje ir jame atliks Johano Sebastiano Bacho ariją.

REKLAMA
REKLAMA

“Tokia proga pasitaiko ne kasdien, todėl net ir iš vakaro sužinojusi būčiau viską metusi ir išvykusį į Italiją”, - teigia atlikėja. Lietuvai šį kartą atstovausianti V.Genytė neslepia džiaugsmo, kad galės stovėti scenoje, kurioje jau stovėjo garsūs pasaulio menininkai, tokie kaip Monserat Kabaljė, Chosė Kareras, Mstislavas Rostropovičius, Pablas Kolinas, Lorinas Mazelis ir kt. Velykų festivalis yra vienas prestižiškiausių religinės muzikos koncertinių renginių pasaulyje. Šiais metais festivalyje daug dėmesio skiriama didžiųjų kompozitorių religinei muzikai: nuo Georgo Fridrycho Hendelio iki Antonijaus Vivaldžio, nuo Volfgango Amadėjaus Mocarto, Johano Sebastiano Bacho iki Nino Rotos ir t. t.

Festivalį organizuoja ir režisuoja Enrikas Kastiljonė, tarptautiniu mastu pripažintas vienu žymiausių ir labiausiai vertinamų savo kartos muzikinio teatro režisierių. Jis yra steigėjas ir režisierius prestižinių festivalių, kuriuos transliavo didžiausi tarptautiniai televizijos kanalai. E.Kastiljonė - nepailstantis Italijos muzikinio gyvenimo veikėjas. Šiuo metu jis yra Taorminos meno festivalio muzikos ir šokio dalies meno vadovas. Vienas pastarųjų jo renginių - didelės raiškos televizijos transliacija “Happy Christmas from... Rome 2009”. Šiame koncerte šalia kitų pasaulinio lygio žvaigždžių savo autorinį kūrinį “Malda” atliko ir Rūta Ščiogolevaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų