• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pamaryje vandens lygiui toliau kylant, sustabdytas automobilių kėlimas iš Rusnės į Šilutę. Šiame kelyje vandens lygis jau pasiekė vieną metrą.

REKLAMA
REKLAMA

Rusnės sala yra atkirsta nuo likusios Lietuvos dalies. Gelbėtojai vieną gyventoją iš apsemtos vietos padėjo nugabenti į ligoninę, daugiau žmonių pagalbos nesikreipė.

REKLAMA

Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus pavaduotojo Vygando Kurkulio, specialistai vertina padėtį ir svarsto, ar dar reiks sprogdinti ledų sangrūdas, o žmones ragina savaitgalį nevykti į Rusnę.

„Ledai pajudėjo tiek Skirvytėje, tiek Atmatoje. Vyksta aktyvus ledonešis, tačiau lygiagrečiai dar vyksta ir vandens kilimas. Šiuo metu ant kelio Šilutė–Rusnė jau yra beveik metras vandens. Nutrauktas transporto priemonių kėlimas, organizuotas tik gyventojų, gyvenančių Rusnėje, arba turinčių ten patekti,   transportavimas.

REKLAMA
REKLAMA

Norėčiau atkreipti dėmesį, kad savaitgalį patekti į Rusnę bus neįmanoma. Tarnybos šiuo metu intensyviai dirba, įvertinę situaciją, svarstysim (ko imtis). Sprogdinimas rezultatų davė, ledonešis ryškiai matosi, o dėl tolimesnių veiksmų reikės spręsti“, – sako V. Kurkulis.

Šiuo metu pamaryje apsemta 13 sodybų ir daugiau nei 40 kilometrų kelių.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų