• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kraupi žmogžudystė sukrėtė piniaviečius. Sekmadienį dingęs Piniavos gyventojas po dviejų dienų rastas su plastikiniu maišu ant galvos, apie kaklą apvyniotu šaliku, surištomis rankomis ir kojomis. Įtariama, kad nužudyti galėjo vyriškio bičiulis su nepilnamete drauge.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Piniavos gyventoja pranešė policijai apie dingusį sūnų. Moteris pareigūnams nurodė kelias vietas, kur dažniausiai lankydavosi jos atžala.

REKLAMA

Tą pačią dieną apie 14 val. Miškininkų gatvėje, kur gyveno dingęs vyras, pareigūnai, tikrindami vieną butą, pro pirmo aukšto langą pastebėjo gulintį žmogų su plastikiniu maišeliu ant galvos. Išlaužę langą, pareigūnai pateko į butą. Paaiškėjo, kad nužudytasis – ieškomas 34 metų L.T.

Antradienį apie 21 val. policininkai sulaikė du įtariamuosius – Piniavoje, toje pačioje gatvėje kaip ir nužudytasis gyvenantį, policijai žinomą 27-erių metų Giedrių Petrauską ir to paties kaimo gyventoją 16-metę S.P. Įtariamieji aptikti nepilnametės motinos namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Panevėžio rajono policijos atstovės spaudai Vaidos Karalevičienės, yra tikrinamos kelios nusikaltimo versijos, dvi iš jų iškėlė patys sulaikytieji: pagal vieną iš jų, L.T. nužudytas dėl skolos, pagal kitą – jis buvo uždusintas dėl to, kad kabinėjosi prie šešiolikmetės.

Vyras nužudytas G.Petrausko sesers bute, kuriame kurį laiką su mergina gyveno įtariamasis padaręs žiaurų nusikaltimą. Buto šeimininkė išvykusi dirbti į užsienį.

Teismo medicinos ekspertams atlikus nužudytojo skrodimą nustatyta, kad negalią turintis vyras užduso. Tiksli mirties data kol kas neaiški.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Negera karma

Ilgai dirbusi Panevėžio 9-ojoje vidurinėje mokykloje muzikos mokytoja žmogžudyste įtariamo vyro motina 55-erių Stasė Petrauskienė „Sekundei“ sakė nesitikėjusi, kad sūnus gali ką nors nuskriausti.

„Neįsivaizduoju, kokią širdį turi turėti žmogus, kad galėtų nužudyti kitą“, – susijaudinusi kalbėjo įtariamojo mama.

Ryte apie 9 val. išgirdusi, kad priešais langus privažiavo policijos pareigūnų automobilių, moteris išskubėjo pasižiūrėti, kas nutiko.

„Ne taip dažnai į mūsų gatvę užsuka policijos ekipažai. Pamačiusi, kad pareigūnai eina namo, kuriame gyvena mano sūnus, link, išsigandau ir nuskubėjau pasižiūrėti, – „Sekundei“ pasakojo S.Petrauskienė. – Kieme sužinojau, kad dukteriai priklausančiame bute, kur dabar įsikūręs sūnus, nužudytas žmogus, o mano vaiko ir jo draugės namuose nėra. Net nežinau, kada padarytas nusikaltimas. Baisu ir pagalvoti, kad sūnus galėjo miegoti, kai bute lavonas.“

REKLAMA

Policijos pareigūnai moters į nusikaltimo vietą neleido. Ji tik spėja, kas tą lemtingą dieną galėjo įvykti ir kodėl.

S.Petrauskienė mano: sūnus norėjo pasirodyti prieš draugę, kad gali nuskriausti žmogų.

„Sonatos (vardas pakeistas) pasirodymas mūsų namuose – lyg prakeiksmas. Kai Giedrius su ja susidėjo, į namus atėjo nešvari karma“, – įsitikinusi S.Petrauskienė.

Moteris tikino pastebėjusi, kad sūnus pastaruoju metu darydavo taip, kaip liepdavo jo mylimoji.

Kaltina sūnaus draugę

S.Petrauskienė tvirtino prieš Sonatą niekada nebuvusi nusiteikusi, priėmusi ją kaip šeimos narę. Nors, pasak piniavietės, mergina buvo nenuspėjama, domėjosi tik materialiais dalykais, ji į sūnaus ir jo draugės santykius per daug nesikišo.

REKLAMA

Matydama, kad sūnus žavisi nepilnamete, siūlė jam ieškotis darbo, važiuoti į užsienį, tačiau šis, kaip tikino motina, buvo tarsi užkerėtas.

Panevėžio profesinėje mokykloje įgijęs elektroniko specialybę, Giedrius kurį laiką dirbo, tačiau dabar yra bedarbis.

„Padovanojau sūnaus draugei auksinę grandinėlę, o ji šią užstatė lombarde. Neprieštaravau, kad būtų mano marti, maniau, dar jauna, ateis į protą, pasitaisys. Jos nevariau, leidau Giedriui atsivesti į namus“, – pasakojo įtariamojo motina.

Įvykus nelaimei moteris sūnaus išrinktąja dar labiau piktinasi.

„Kokia gali būti padori mergina, jei baigusi vos septynias klases, niekur nesimoko ir nedirba. Dar pradinukė būdama vaikščiojo aukštakulniais bateliais, lakuotais nagais, dažytomis lūpomis. Mergaitė tikrai graži, liekna, žaliaakė ir jos motina visą laiką stengėsi, kad ji būtų puikiai aprengta. Sūnus ketino su ja tuoktis, tikėjosi, kad bus gera žmona, dėl jos darė viską“, – pateisinti savo vaiką bandė motina.



Ieško atsakymo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S.Petrauskienė teigė turinti sveikatos problemų, todėl ją kiekviena bloga žinia smarkiai veikia. „Sonatos motina, vaikams pradėjus draugauti, nuolat policijai rašė pareiškimus, kad mano Giedrius veda jos dukrą iš kelio. Pas mane kone kasdien pradėjo lankytis pareigūnai, Vaiko teisių tarnybos atstovai“, – „Sekundei“ pasakojo moteris.

Mama savo sūnų apibūdina kaip jautrų, nemokantį apsiginti. Gerai nužudytąjį pažinojusi moteris teigia, kad vyras buvo ramaus būdo, neagresyvus. Ji net nesvarsto galimybės, kad sūnus draugą galėjo uždusinti dėl to, kad abu susipyko.



Vaida REPOVIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų