• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su Socialinės apsaugos ir darbo, Ūkio, Vidaus reikalų, Energetikos bei Finansų ministerijų atstovais aiškinsis, kaip yra sprendžiamos uždarytos Ignalinos atominės elektrinės (IAE) regiono žmonių socialinės problemos.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentūros spaudos tarnyba primena, jog valstybės vadovė dar pernai su Visagino, Ignalinos ir Zarasų savivaldybių vadovais aptarė IAE regiono problemas, su kuriomis po atominės jėgainės uždarymo susidurs Visagino ir aplinkinių rajonų žmonės. Tuomet D. Grybauskaitė pabrėžė, kad Vyriausybė privalo parengti aiškų 3-4 metų pereinamojo laikotarpio pagalbos IAE regionui planą, kuriame būtų numatyta reali parama šio regiono žmonėms.

REKLAMA

"Uždarant Ignalinos atominę elektrinę (IAE) Vyriausybė įsipareigojo skirti ypatingą dėmesį Visagino ir aplinkinių rajonų žmonių socialinėms problemoms. Nuo IAE uždarymo praėjo du mėnesiai. Žmonės pradeda jausti skaudžius socialinius elektrinės uždarymo padarinius. Noriu išgirsti iš visų ministerijų, ko imtasi, kad šio krašto žmonės sulauktų realios pagalbos", - prieš susitikimą su ministerijų atstovais teigė Prezidentė.

REKLAMA
REKLAMA

Kol prasidės naujos atominės elektrinės statybos, kurioms vėl reikės patyrusių atominės energetikos specialistų, ir vietos valdžią, ir Vyriausybę Prezidentė ragino imtis visų įmanomų priemonių, kurios padėtų šio krašto žmonėms prisitaikyti prie pakitusių gyvenimo sąlygų.

Pasak Prezidentės, IAE regiono žmonėms turi būti užtikrintos galimybės persikvalifikuoti ir pradėti naują, ypač su turizmu, laisvalaikiu ir sveikatingumu susijusią veiklą. Prezidentė taip pat pabrėžė, kad būtina į regioną pritraukti naujų investicijų, plėtoti seniai pradėtus projektus, remti iniciatyvius ir verslius žmones, norinčius imtis verslo, užtikrinti mokymosi galimybes, ypač Ignalinos krašto jaunimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų