• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį sostinės "Litexpo" parodų centre startuos pirmoji šiemet paroda "Mokymasis, studijos, karjera", kviesianti lankytojus savo karjeros kelią rinktis atsakingai.

REKLAMA
REKLAMA

"Teikdami informaciją raginsime abiturientus savo karjeros kelią rinktis kuo atsakingiau, vadovaujantis ne tik vyraujančiais stereotipais", - teigė antradienį surengtoje spaudos konferencijoje švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė.

REKLAMA

Viceministrė vylėsi, kad jaunuolius patrauks ir profesinių mokyklų stendai, kuriose mokyklos sieks parodyti, ko realiai moko. Techniškųjų mokslų patrauklumą bus bandoma atskleisti "Mechatronikos varžybų" metu.

Lietuvos parodų centro "Litexpo" direktorius Aloyzas Tarvydas akcentavo penktadienį vyksiančios Karjeros dienos svarbą. "Labai daug kalbama apie mokslo ir verslo įstaigų bendradarbiavimą, tačiau padėtis nelabai keičiasi. Tikimės, kad šio renginio metu vyksiantys susitikimai padės dalykiškiau spręsti iškylančius klausimus", - teigė A. Tarvydas.

REKLAMA
REKLAMA

Projekto "Mokymasis, studijos, karjera" vadovė Jolanta Masiulienė, kalbėdama apie šiųmetinę Karjeros dieną, teigė, kad ji bus aktuali ne tik abiturientams ir studentams, bet ir kitiems ieškantiesiems darbo bei įmonių vadovams.

"Vadovams vyks seminaras, kuriame bus kalbama apie tai, kas yra geras vadovas, kaip motyvuoti darbuotojus sunkmečiu. Jiems taip pat bus pristatomos rinkos tendencijos mokymo srityse", - teigė J. Masiulienė.

Pasak projekto vadovės, visiems ieškantiesiems darbo bus aktualus seminaras "Netekau darbo", kurio metu bus apžvelgiama Lietuvos darbo rinka, perspektyvos, tendencijos, patariama, kaip ieškotis darbo. Vyks atskiras seminaras, kuriame bus kalbama apie pirmo įspūdžio svarbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Studentams ir abiturientams tai bus labai gera praktika bendraujant su darbdaviu. Jie galės sužinoti, kokie darbdavio lūkesčiai, poreikiai, galimybės atlikti praktiką", - sakė J. Masiulienė.

Parodos metu studijas Lietuvoje pristatys šalies valstybiniai ir nevalstybiniai universitetai, didžioji dauguma valstybinių ir privačių kolegijų, profesinės mokyklos.

Studijas užsienyje pristatys 28 mokymo įstaigos iš 11 pasaulio valstybių. Pirmąkart parodoje pristatys universitetai iš Suomijos ir Vokietijos, tradiciškai parodoje dalyvaus Danijos universitetai. Parodoje prisistatys ir 6-7 Jungtinės Karalystės universitetai. Paroda vyks vasario 4-6 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų