• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ankstų ketvirtadienio rytą prie miesto savivaldybės mitingą pradės Kauno 2-osios ligoninės darbuotojai, mėginsiantys sukliudyti politikams savivaldybės tarybos posėdyje priimti sprendimą prijungti šią ligoninę prie Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės. Mitingo organizatoriai žada prie savivaldybės surinkti apie 500 protestuotojų.

REKLAMA
REKLAMA

Abiejų minėtų gydymo įstaigų steigėja - Kauno miesto savivaldybė. Politikų sprendimu jungti ligonines tęsiama visoje Lietuvoje vykstanti sveikatos priežiūros įstaigų tinklo restruktūrizacija. Sveikatos apsaugos ministerijos planui Kaune sujungti dvi savivaldybės ligonines praėjusių metų pabaigoje yra pritarusi ir šalies Vyriausybė.

REKLAMA

Viešą protesto akciją prie savivaldybės Kauno 2-osios klinikinės ligoninės medikai rengia jau antrą kartą. Pirmoji buvo praėjusių metų gruodį. Antrosios akcijos išvakarėse jie atmetė savivaldybės prašymus to nebedaryti.

"Iš esmės nėra dėl ko protestuoti, kadangi prijungiant vieną įstaigą prie kitos darbo vietos jose nebus naikinamos, žmonės nebus atleidžiami, jų socialiniai interesai yra ginami įstatymų", - aiškino Kauno miesto savivaldybės Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkė Edita Gudišauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Miesto meras Andrius Kupčinskas asmeniškai pasiūlė Kauno 2-osios ligoninės darbuotojams nesivadovauti tik emocijomis, liautis viešai žeminti ir šmeižti savo kolegas iš kitos ligoninės bei savivaldybės tarnautojus ir politikus. Deja, tai nebuvo išgirsta.

Tarybos posėdžio išvakarėse Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinėje ligoninėje surengtoje spaudos konferencijoje šios įstaigos I vidaus ligų skyriaus vedėjas dr. docentas Alfredas Bagdonas sakė: "Labai norėtųsi, kad kolegos nepolitikuotų, o geriau pamąstytų, kuo jiems patiems gali būti naudinga numatoma pertvarka. O kad ji bus, neabejotina. Sveikatos įstaigų restruktūrizacija juk siūloma ne iš labai gero visos šalies gyvenimo. Paslaugos bus optimizuotos, pozityvu, kad iš dviejų ligoninių susiformuos viena - miesto (savivaldybės) ligoninė".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės vadovai neslepia, jog tai, kas nepagarbaus kalbama apie ligoninę viešojoje erdvėje, žeidžia joje dirbančius medikus. Bet pastarosiomis dienomis vis dažniau seniausia miesto ligoninė, veikianti nuo 1908 metų, sulaukia kai kurių Kauno 2-osios ligoninės gydytojų vizitų. Kolegos jau rimtai domisi, kokius darbus galės dirbti iš dviejų sudarytoje miesto ligoninėje. Vadinasi, ne visi pasiduoda raginimui protestuoti ir nežinia dėl ko konkrečiai kovoti.

"Aš suprantu, kad iš prigimties žmonės linkę priešintis permainoms, bet šiuo atveju mane itin stebina kolegų požiūris į mero instituciją. Matyt, taip yra todėl, kad leidžiama viešai rodyti nepagarbą ne tik institucijai, bet ir mūsų savivaldai. Juk galų gale nuo to nukenčia visas miestas", - neabejoja dr. A. Bagdonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų