• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva padės Moldovai tapti visateise Europos valstybe. Moldovoje viešinti Premjero Andriaus Kubiliaus vadovaujama delegacija antradienį su šios šalies vadovais pasirašė deklaraciją dėl bendradarbiavimo Europos integracijos srityje.

REKLAMA
REKLAMA

Moldovos Premjeras Vladimiras Filatas dėkojo Lietuvos Vyriausybei už laiku pareikštą paramą. "Ne tik matome, bet ir jaučiame, kad Lietuvoje turime tikrų draugų", - pažymėjo Moldovos Ministras Pirmininkas.

REKLAMA

A. Kubilius sakė, kad nors jis ir negali kalbėti už visą Europos Sąjungą, bet savo širdimi jaučia, kad ateis ta diena, kai Moldova taps visateise ES nare.

"Lietuvai tai truko 14 metų. Išgyvenome tą patį periodą, kaip ir jūsų šalis dabar. Europos Sąjunga kalbėjo su mumis labai miglotai, sakydama, jūs turite sąlygas, laukite, siekite, keiskitės. Įvyko. Esame ES šeimoje. Tuo keliu reikės eiti ir Moldovai, o Lietuva gali ir nori dalytis savo eurointegracine patirtimi", - kalbėjo A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirašytoje deklaracijoje abi šalys įsipareigoja toliau stiprinti ir plėtoti dvišalius santykius, skatinti tarpusavio bendradarbiavimą Europos integracijos srityje.

Be kitų susitarimų, deklaracijoje akcentuota, kad Lietuva rems Moldovą derybose su Europos Sąjunga dėl Asociacijos sutarties, kuri pakeis šiuo metu galiojančią Partnerystės ir bendradarbiavimo sutartį.

Taip pat šalys susitarė bendrai organizuoti Europos integracijos temai skirtus renginius (konsultacijas, seminarus, pažintinius vizitus, mokymo kursus), intensyvinti dvišalį bendradarbiavimą prekybos ir investicijų srityje, nuolat rengti konsultacijas dėl Lietuvos pasirengimo pirmininkauti ESBO 2011 metais ir Europos Sąjungai 2013 metais.

Po iškilmingos Deklaracijos pasirašymo ceremonijos abiejų šalių premjerai ir juos lydintys oficialūs asmenys padėjo gėlių vainikus prie Moldovos didžiojo kunigaikščio Šv. Stefano Didžiojo paminklo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų