• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Parlamente (EP) antradienį rengiamuose naujųjų Europos Komisijos (EK) narių klausymuose savo veiklos prioritetus pristatys ir Lietuvos deleguotas komisaras Algirdas Šemeta.

REKLAMA
REKLAMA

EK pirmininko Žozė Manuelio Barozo (Jose Manuel Barroso) sprendimu Lietuvos komisarui naujos sudėties ir atnaujintos struktūros Europos Komisijoje numatoma atsakomybė už mokesčius, muitų sąjungą, kovą su sukčiavimu ir auditą. Dabar šiuos klausimus kuruoja du komisarai.

REKLAMA

"Tai bus iš esmės naujas itin plačios atsakomybės ekonominis "portfelis", - sakė prieš klausymus A. Šemeta, pabrėždamas, kad svarbiausiu uždaviniu laikytų būtinybę "sujungti visus jam patikėtus finansinius, fiskalinius, informacinius instrumentus į vieną darnų mechanizmą, kuris dirbtų vienam tikslui - ekonomikos gaivinimui ir tolesnei pažangai".

Jo žodžiais, "permainų poreikis pribrendo daugelyje mokesčių politikos skyrių - būtini nauji akcentai, kurie skatintų efektyvius energetikos bei aplinkosaugos sprendimus, taip pat prisidėtų prie ekonominių santykių su ES blokui nepriklausančiomis šalimis gerinimo".

REKLAMA
REKLAMA

"Tokiu lemtingu momentu, kokį šiandien išgyvena iš sunkios ekonominės suirutės besivaduojanti Europa, mokesčiai ir muitai turi tapti ne tik biudžeto pajamų surinkimo įrankiu ir ne tik viešųjų finansų stabilizavimo priemone. Tai - galingas potencialas, kuris gali ir turi veikti kaip ekonomikos konkurencingumo paskata bei pažangos variklis daugelyje sričių", - įsitikinęs EK narys.

Pasak A. Šemetos, jei Parlamentas pritartų jo kandidatūrai, kertine nuostata naujajame darbe būtų pagarba mokesčių mokėtojų pinigams: "Daugiau skaidrumo, mažiau popierizmo, ir neišvengiama atsakomybė, jei biudžeto - t.y. žmonių pinigai - išleisti neteisėtai ar neapdairiai - tokiomis nuostatomis vadovaučiausi tiek mokesčių ir muitų, tiek audito ir kovos su sukčiavimo dalyje".

A. Šemeta darbą Europos Komisijoje pradėjo liepos 1 d. Šiuo metu jis yra EK narys, atsakingas už ES finansinį programavimą ir biudžetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų