• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau aiškumo, stabilumas ir nedideli kainų pokyčiai - tokią situaciją Lietuvos nekilnojamojo turto rinkoje šiemet sutartinai prognozuoja rinkos specialistai, investuotojai ir finansų analitikai.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, vieni tikisi, jog naujų butų paklausa nemažės ir jų kainos kils bent 10-15 proc., kiti Vilniuje jau mato pirmuosius perprodukcijos požymius. Tačiau visus džiugina rinkoje pagaliau įsivyraujančios sveikos tendencijos ir šioks toks stabilumas, rašoma "Lietuvos ryto" priede "Būstas".

REKLAMA

"Dar pernai ar užpernai žmonės pagrįstai baiminosi, kad jeigu nenusipirks būsto dabar, po pusmečio kaina gali būti gerokai didesnė, o šįmet tai tikrai negresia. Naujų butų kainos tiek Vilniuje, tiek kituose šalies didmiesčiuose gali kilti nebent 5-10 procentų. Ir tai, manyčiau, labiau susiję su sezoniniu pabrangimu", - sakė nekilnojamojo turto agentūros "Ober-Haus" vertinimo ir rinkotyros skyriaus vadovas Saulius Vagonis.

Tačiau ekspertai prognozuoja permainas žemės rinkoje. Iki šių metų pabaigos turi būti patvirtinti visų miestų ir rajonų bendrieji planai, kurie turėtų daug ką pakeisti šiame segmente.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų